Légiósok: Szoboszlai új szerződést írt alá Salzburgban – hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 12:01
null
Szoboszlai Dominik új szerződést kötött a Salzburggal
Szoboszlai Dominik új, profi szerződést kapott az osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgóklubtól – olvasható a gárda hivatalos honlapján. A 17 éves magyar játékos 2021-ig szóló megállapodást írt alá.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szoboszlai Dominik a téli felkészülést már a Red Bull Salzburg első csapatánál kezdte meg – felkészülési meccsen góllal is debütált –, és már akkor jeleztük, hogy újabb bejelentés várható profi szerződését illetően. Ez kedden meg is történt: a Red Bull Salzburg hivatalosan közölte, hogy „egy újabb európai toptehetség kötelezte el magát hosszú távra a klubhoz” Szoboszlai személyében. „A klub ezzel hű maradt hagyományaihoz és folytatja megkezdett útját, bízunk a sikeres közös pillanatokban a jövőben” – írja a Salzburg közleménye.

A középpályás az őszi szezonban a másodosztályú fiókcsapatban, az FC Lieferingben szerepelt, amelyben 19 mérkőzésen hét gólt szerzett.

Szoboszlai Dominik tavaly az U17-es válogatottal kijutott az Európa-bajnokságra, Szélesi Zoltán együttese éppen az ő találatával harcolta ki a kontinensviadalon való szereplést. Az Eb-n a hatodik helyen zárt a csapat. Jó teljesítményének köszönhetően a felnőttválogatott keretében is helyet kapott.

Szoboszlai a 16-os mezszámot kapta a Salzburg első csapatánál, melynek ő lesz az első 2000-es években született játékosa.

„A csapat remek, befogadtak és támogatnak mindenben. Örülök, hogy már a felkészülés alatt bizonyíthatok. Az első felkészülési meccsem jól sikerült, bár tudom, hogy még jobban is tudok teljesíteni. Most az a legfontosabb, hogy folytassam a munkát – idézi a Salzburg honlapja Szoboszlait szerződése aláírása után. – Az ősszel nagyon jól ment a játék, megvetettem a lábam az FC Lieferingben, melyet gólokkal és gólpasszokkal segítettem. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában is jó munkát végeztünk, február nehéz párharc vár ránk. A szüleim és a menedzserem mindig mögöttem állnak és támogatnak, hogy megtegyem a következő lépést. Nagyon hálás vagyok ezért."

„Megkaptam a lehetőséget, hogy az első csapattal készüljek, és most ez a legfontosabb. Szeretnék tavasszal néhány meccsen pályára is lépni az első csapatban. Az edző dönt. Ha nem játszok, akkor a Lieferingben szeretném felhívni magamra a figyelmet. Fiatal vagyok, sokat kell dolgoznom, de türelmes vagyok – folytatta a 17 éves tehetség, aki kérdésre magát is bemutatta. – Sokoldalú játékos vagyok, aki jól lő kapura, de az utolsó passzokat is ki tudom osztani. A fejjátékom azonban nem a legjobb, ebben még fel kell zárkóznom. Vállalkozó szellemű, családcentrikus embernek tartom magam. A szabadidőmben is minden a futballról szól. A legjobb akarok lenni, ezért tenni is kell."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik