Légiósok: Szoboszlai ott van a futball 50 „csodagyereke” között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 14:27
null
A goal.com Szoboszlai Dominiket a világfutball legnagyobb tehetségei közé sorolja (Fotó: Getty Images)
A goal.com a legfrissebb listájában összeszedte a világ jelenlegi 50 legtehetségesebbnek vélt fiatal labdarúgóját. A listára felkerült egy magyar is: Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg 18 esztendős középpályása.

 

Szoboszlai Dominiket – akivel kapcsolatban éppen ma közölte klubja, a Red Bull Salzburg, hogy meghosszabbította a szerződését 2022. május 31-ig – a sportportál a 21. helyre sorolta.

„Szoboszlai az első 2000 után született játékos a Salzburg történetében, aki felkerült a felnőttcsapatba. A 18 esztendős játékos Magyarország legnagyobb ígéretének számít, és már az U21-es válogatottban is pályára lépett, emellett bemutatkozhatott a Salzburg színeiben is” – olvasható a goal.com rövid jellemzésében.

A középpályás 2017 óta tartozik az osztrák klub kötelékébe, eleinte az U18-as csapatnál számoltak vele, majd a másodosztályban szereplő FC Lieferingnél szerepelt – 42 mérkőzésen 16 gól és 11 gólpassz a mérlege.

Tavaly óta az első csapat keretének tagja; 11 meccsen jutott eddig szóhoz, a kupában kétszer volt eredményes, a bajnokságban egyszer, az Európa-ligában pedig gólpasszt adott a Napoli ellen.

Az ötvenes listán Jadon Sancho, a Borussia Dortmund gyémántja az első, a második helyen a Real Madrid tehetsége, a brazil Vinícius Jr. áll, míg a harmadik a Chelsea-ben szereplő Callum Hudson-Odoi.

Az ötvenes listán Szoboszlai a legmagasabban jegyzett, nem topligában szereplő európai játékos, illetve a legmagasabban jegyzett tehetség a kelet-közép-európai régióból.

A GOAL.COM 50 FŐS LISTÁJÁT IDE KATTINTVA NÉZHETI VÉGIG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik