Légiósok: Szoboszlai magyar csapattársat kap – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 15:14
null
Bukta Csaba a DVSC-től kerül Ausztriába (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC hivatalos oldalán jelentette be, hogy – korábbi értesülésünknek megfelelően – Bukta Csaba az osztrák a Red Bull Salzburg fiókcsapatánál, a másodosztályú Lieferingnél folytatja pályafutását.

 

A debreceniek tájékoztatása szerint a magyar és az osztrák klub, valamint a játékos már minden megegyezett egymással, csak a FIFA fiatalkorúak átigazolási bizottságának jóváhagyása van hátra.

A 16 éves középpályás Debrecenben nevelkedett, az előző szezonban az U17-es keretet erősítette, míg télen a felnőttcsapattal kezdte el a felkészülést.

Bukta – aki hétfőtől már a Lieferinggel készül – nem lesz egyedül, a Red Bull Salzburg kötelékében, ugyanis több magyart találunk a klubnál: a még csak 15 esztendős Mester Csabát, aki 2015-ben Győrből került Ausztriába, és a Buktához hasonlóan volt debreceni, 16 éves Major Sámuelt. Ők a Red Bull Salzburg korosztályos csapataiban szerepelnek, míg a Red Bull Salzburgtól nemrég új, profi szerződést kapó Szoboszlai Dominik játszhat a Lieferingben is – pénteken például a Bayern München német negyedosztályban szereplő második csapatának talált be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik