Légiósok: Szoboszlai először kezdett, góllal hálálta meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.17. 17:10
null
Szoboszlai Dominik joggal örülhet: először kezdett a Salzburgban, és egyből gólt is lőtt (Fotó: Twitter/FC Red Bull Salzburg)
Szoboszlai Dominik a Red Bull Salzburg felnőttcsapatában élete első, kezdőként lejátszott tétmérkőzésén gólt lőtt, amivel továbbjutáshoz segítette 2–1-es sikert arató együttesét a Wiener Neustadt otthonában az Osztrák Kupa negyeddöntőjében.


A Salzburg a Wiener Neustadt otthonába látogatott az Osztrák Kupa negyeddöntőjében. Szoboszlai Dominik ott volt a vendégek kezdőcsapatában – a magyar utánpótlás-válogatott tehetség tétmérkőzésen most először kezdhetett az osztrák együttes színeiben!

És ha már ott volt, a nem túl színvonalas első félidőt követően, a 48. percben a vezetést is megszerezte a Salzburg számára (0–1).

Az 54. percben Moanesz Dabur büntetőből betalált, megduplázva a vendégek előnyét (0–2). S bár a hajrában Stefan Hager révén a másodosztályú bécsújhelyi gárda szépített (1–2), nem volt reális esélye az egyenlítésre.



„Keményen dolgoztunk, az első félidő kicsit nehéz volt a számunkra. A gól után azonban minden jól működött. Szerencsére betaláltam, és nyertünk, nagyon boldog vagyok!” – idézi az MTI a magyar játékos továbbjutás utáni szavait.

Szoboszlai az első gólját szintén a kupában szerezte salzburgiként, csapata szeptember végén a tizenhatba kerülésért 6–0-ra múlta fölül a harmadosztályú Schwarzot. Akkor csereként a 69. percben talált be, majd kilenc perccel a vége előtt gólpasszt is adott.

AUSZTRIA, OSZTRÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Wiener Neustadt (II.)–RB Salzburg 1–2 (Hager 89., ill. Szoboszlai 48., Dabur 54. – 11-esből)
Salzburg: Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót, a 48. percben csapata első gólját szerezte.
KÉSŐBB
17.15:
Rapid Wien–TSV Hartberg
Rapid Wien: Szántó Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik