Szalai Ádám (jobbra) szerződése automatikusan meghosszabbodott (Fotó: AFP)

 

A Kicker szaklapnak Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója kedden azt mondta, a megállapodás automatikus meghosszabbítása a pályára lépések számától függött, és mivel a feltétel teljesült, a 31 éves csatár maradt a klubnál.

A Kicker szerint Szalait „nagyon megbecsülik” az előző idényben 9. helyen végző egyesületnél, a szerződésének meghosszabbítása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy biztosan a Hoffenheimnél marad. Az előző idényben támadó poszton a brazil Joelinton, az algériai Belfodil, valamint a világbajnoki ezüstérmes horvát Kramaric is több lehetőséghez jutott, mint Szalai. Julian Nagelsmann akkori vezetőedző viszont azóta már az RB Leipziget – a szintén válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát – irányítja, míg az új tréner, Alfred Schreuder csak most kezdte meg a munkát a Hoffenheimnél.

„Ádám érett futballista, aki természetesen gondol a jövőjére is” – nyilatkozta Alexander Rosen, hangsúlyozva, hogy Szalai a több játéklehetőség reményében sem fog elfogadni bármilyen ajánlatot.

A magyar válogatott csatár 2014 nyara óta játszik a Hoffenheimben, amelynek színeiben 94 mérkőzésen 22 gólnál jár.