Nagelsmann (balra) örül, hogy ismét találkozhat Szalai Ádámmal (Fotó: Bild, archív)

 

„Különösen örülök, hogy újra láthatom őt – nyilatkozta a Mainz magyar csatáráról, Szalai Ádámról az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann. – Nagyszerű srác, akinek nem mindig volt könnyű Hoffenheimben, de nekem mindig lendületet adott. Nagyon pozitívan állt a munkához, szorgalmas volt az edzéseken, sosem engedett ki.”

A lipcseiek szakvezetője a most már a Mainzban futballozó csatár pályán kívüli életéről is említést tett.

„Szalai érdekes típus, a pályán kívül is sok mindennel foglalkozik, cégei vannak, nyitott, előrelátó” – méltatta az edző volt játékosát, akinek 2016 és 2019 között három évig volt a vezetőedzője. Nem meglepő, hogy a válogatott csatár is jó véleménnyel van korábbi főnökéről.

„Szuper éveket töltöttünk együtt Julian Nagelsmann-nal, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepelhettünk. Játékosként és emberileg is sokat adott nekem” – idézte a Bild Szalait, aki az edzőhöz hasonlóan a nyáron távozott Hoffenheimből. A támadó a szombati, lipcsei meccsen volt edzője mellett válogatott csapattársaival, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal is találkozhat, igaz, utóbbira sérülés miatt két hétig nem számíthat Nagelsmann.