Légiósok: Sallóiék újra edzésben – egyénileg, de közösen

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 09:24
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City játékosai is megkezdték az önkéntesen vállalható egyéni edzéseket – számolt be róla a klub játékosa, Sallói Dániel. A csapat honlapján Vermes Péter vezetőedző videós illusztrációval magyarázta el, hogyan is zajlik a tréning.

Sallói Dániel is az SKC azon játékosai közé tartozik, akik vállalták az egyéni edzéseket, s erről hétfő este a Facebook-oldalán posztolt képpel számolt be.

„Újra a pályán. Egyelőre egyéni edzéseket végzünk, de remélhetően hamarosan elkezdhetjük a csoportos foglalkozásokat is” – írta Sallói a képhez.

Ahogy az alábbi videón is látható, az edzésekre a Sporting edzőközpontjában két pályát használnak, mindkettőt négy negyedre bontották, így összesen fél térfél jut egy játékosnak és összesen nyolcan vehetnek részt az edzéseken.

A játékosokat megérkezéskor egyesével szólítják a testhőmérséklet-mérésre, ami után az eldobható kesztyűjüket levéve kezük fertőtlenítése után léphetnek a pályára, ahol a nekik kijelölt negyed legtávolabbi pontján cipőt váltanak, s kezdődhet is a tréning – szigorúan hozott labdákkal.

„Az edzés elején a bemelegítést technikai gyakorlatok követik, körülbelül fél órában, majd erőnléti gyakorlatokat végeznek a játékosok. A tény, hogy szabadban lehetnek, futhatnak, labdába rúghatnak, örömteli, de ez a fajta edzésmunka sokban hasonlít egy felkészülési időszakra” – mondta Vermes Péter a klub hivatalos honlapjának.


Sallói mellett a klub másik magyar játékosa, a 11-szeres felnőttválogatott Baráth Botond is részt vesz az egyéni edzéseken, és ahogy arról a Sporting KC Facebook-oldalán megjelent fotó árulkodik, felettébb jól érzi magát. Itt biztos nem szól rá a rendőr, hogy menjen haza...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik