Légiósok: Sallai Roland állítja, a műtét óta új ember lett

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.03.09. 11:02
null
Sallai Roland reméli, hogy még ebben az idényben visszatérhet a pályára (Fotó: AFP)
A Freiburg magyar válogatott futballistája, Sallai Roland állítja, a hasfalműtétet követően új ember lett, a hosszú kihagyás okát immár megfejtették, és megerősödve szeretne visszatérni a pályára áprilisban.

 


A múlt pénteken megműtötték a hasfalát. Hogy halad a felépülése?
– Kezelésekre járok, amelyeknek az a célja, hogy a sérült izmokat minél hamarabb regenerálják – válaszolta lapunknak Sallai Roland, a Freiburg 21 éves támadója, aki legutóbb november 10-én játszott tétmérkőzést (1–3 a Mainz ellen). – A hasfalamat műtötték meg, az érzékenyebb pontokat megmasszírozták a pénteki terápián, ha jól haladunk, a jövő héttől már biciklizhetek.

A Kicker információja szerint Christian Streich vezetőedző már nem számol önnel ebben az idényben, az ügynöke viszont azt nyilatkozta, hogy hat hét múlva már bevethető lesz. Kérem, öntsön tiszta vizet a pohárba!
Noha én is hallottam, hogy a következő hat héten még nem számíthatnak rám, nem adom fel! Nehéz kérdés, hogy mikor térhetek vissza, annyit azonban elárulok, a sérülésem alatt két teljes felkészülési szakasznyi munkát végeztem el, szóval jó erőben vagyok. A berlini specialista, aki megműtött, négy hét kihagyással számol. Azt követően már teljes értékű munkát végezhetek a csapattal, és ami ennél is fontosabb, minden bizonnyal fájdalmak nélkül készülhetnék.

Korábban lapunknak combizomsérülésről számolt be, de aztán kiderült, hogy minden fájdalma a hasi sérülésétől eredeztethető...
– Számos helyen jártam, hogy végre kiderítsék, miért érzek továbbra is fájdalmat a combomban. Ugyanis a hasi és a combfájdalmakra egyszerre ritkán panaszkodtam. Több specialista jelezte, a hasfalam körül lehetnek gondok. Ám sokáig úgy tartották, hogy beavatkozás nélkül is annyi az esélye a felépülésemnek, mint a műtéttel. Akkor minek kockáztassak? Egyetlen futballista sem fekszik szívesen kés alá, főleg ha van más módja is a gyógyulásnak. Logikusnak tűnt kipróbálni a természetes utat, de egyre idegesebbé váltam, hogy még mindig nem javul az állapotom. Ezért Berlinbe utaztam, ahol az orvos megtalálta a gócpontot, minden baj forrását. Sajnálom, hogy ennyi időt veszítettem, de az elmúlt, keserű időszakot magam mögött hagyva megerősödtem.

Tehát áprilisban már látjuk futballozni?
Szeretnék visszatérni, és az utolsó két-három fordulóban pályára lépni a Bundesligában. Szívem szerint már szombaton játékra jelentkeznék Christian Streichnél, de az elmúlt hónapok történései miatt óvatosabb lettem. Ha nem érzem a lábamat teljesen egészségesnek, nem kockáztatok. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a Szlovákia és Horvátország elleni Eb-selejtezős találkozón nem lehetek ott, de júniusban már szeretnék Marco Rossi rendelkezésére állni. Éhesebb vagyok a futballra, mint valaha. Hiányzik a labda, semmire sem vágyom jobban, mint arra, hogy a társaimmal gyakoroljak.

Németországi sérülését megelőzően öt tétmérkőzést kényszerült kihagyni. Legutóbb november tizedikén játszott a Mainz ellen. Megviselte a hosszú szünet?
– Nem volt kellemes időszak, de lezártam, és feldolgoztam magamban. Szerencsés vagyok, hiszen édesapám mindig mellettem áll, a barátnőm és családja is támogat, állandó küzdelemre sarkallnak. Igyekszem pozitívan nézni az elmúlt hónapok történéseit, új ember lettem.

Csapata a Dárdai Pál vezette Herthát fogadja szombaton. Mire számít a találkozón?
– Freiburgban nem egyszerű nyerni, ezt tudják a riválisaink is. Küzdelmes összecsapást várok, bízom a közönségünkben, és abban, hogy a meccs végén mi fogunk örülni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik