Légiósok: Rossi és a szurkolók is meglepték a válogatott játékost

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 16:07
null
Ezzel a táblával lepték meg Korhutot Izraelben (Fotók: Asaf Hymvotich)
Korhut Mihály egy év szünet után léphet újra pályára a magyar válogatottban, miután ő is bekerült Marco Rossi keretébe a közelgő Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Ráadásul a napokban izraeli klubja, a Hapoel Beer-Seva szurkolói is különleges meglepetésben részesítették.

 

Legutóbb 2017 novemberében, Luxemburg ellen szerepelt a válogatottban Korhut Mihály, aki az elmúlt egy évben egy elhúzódó sérülés miatt több hónapot kihagyott, de az ősszel ismét alapemberré tudott válni klubjában, az izraeli bajnoki címvédő Hapoel Beer-Sevában. Ezek után nem meglepő, hogy a válogatott hétfői kerethirdetésénél az ő neve is szerepelt a névsorban.

„Személyesen még nem beszéltem a szövetségi kapitánnyal, de nagyon örülök, hogy számít rám. Reménykedtem, hogy az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményemmel fel tudom hívni magamra a figyelmet, ezért már vártam a kerethirdetést. Bízom benne, hogy a pályán is bizonyíthatok majd neki a ránk váró mérkőzéseken” – fogalmazott a 13-szoros válogatott Korhut a kerethirdetés kapcsán a Nemzeti Sport Online megkeresésére.

A balhátvédet arról is faggattuk, mire számít az új kapitánytól és mit szól ahhoz, hogy a korábban jobbhátvédként, illetve belső védőként megismert Fiola Attila személyében új vetélytárssal is meg kell küzdenie a csapatba kerülésért.

„Attila nem egy tipikus balhátvéd, így persze meglepett, hogy ezen a poszton szerepelt, de az, hogy ki hol, milyen pozícióban kap lehetőséget csak a szövetségi kapitány döntésén múlik, és mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért, természetesen nekem is. Marco Rossit már megismerhettük, ugye, a Honvéd vezetőedzőjeként, tudom róla, hogy olaszként nagy hangsúlyt fektet a taktikára és a jól szervezett védekezésre. Bízom benne, ha lehetőséget kapok, gyorsan vissza tudok illeszkedni a válogatottba.”

Korhut a 4. forduló óta folyamatosan kezdőként kap lehetőséget klubjában
Korhut a 4. forduló óta folyamatosan kezdőként kap lehetőséget klubjában


Korhut szeptemberben,a Nemzeti Sportnak adott interjúbanmár beszélt arról, hogy milyen nehéz időszakon ment keresztül a sérülése alatt, illetve azt követően, amikor még az is szóba került, hogy távozik a Hapoel Beer-Sevától, de mint mondja, most már minden a legnagyobb rendben, mert érzi, hogy újra bízik benne Barak Bahar vezetőedző.

„Két hónapja rendszeresen a kezdőcsapatban kapok helyet, és az is jót tett az önbizalmamnak, hogy nemrég megszereztem az első bajnoki gólomat. A nyáron sokat változott a keretünk, ezért a szezon eleje nem sikerült jól, így kerültünk tízpontos hátrányba a listavezető Maccabi Tel-Avivval szemben. Mostanra viszont már kezdünk összeállni igazi csapattá, a legutóbbi négy bajnokiból hármat megnyertünk. Külön öröm számomra, hogy érezhetem a szurkolók szeretetét. A legutóbbi meccsünk után egy izraeli család például piros-fehér-zöld zászlóval és magyar feliratú táblával fogadott, amin az állt, hogy szeretnek és hisznek bennem. Pedig nem is tudnak magyarul, egy magyar ismerős segítségével készítették a meglepetést. Úgy gondolom, az ilyen pillanatokért érdemes futballozni.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Lepizig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (Asztana), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Hoffenheim), Ugrai Roland (Atromitosz), Varga Roland (Ferencváros)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA, 2. CSOPORT
November 15., csütörtök

20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország445–0+512
2. Görögország4223–4–16
3. MAGYARORSZÁG41125–6–14
4. Észtország4133–6–31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik