Korhut Mihály válogatott mezben (Fotó: Török Attila)

 

„Szalonikiben maradtunk, nem tudtunk hazamenni – idézi a haon.hu Korhut Mihályt. – Hetek óta mi is karanténban vagyunk, maradnunk kellett, mert a jelenlegi helyzetben kiszámíthatatlan, mikor tudnánk visszajönni. Egyelőre úgy néz ki, hogy április végéig minimum marad ez az állapot Görögországban. Ahogy értesültem róla, otthon még nincs minden bezárva, például a szépészeti szolgáltatások működnek, de itt már nem így van. Nálunk csak úgy lehet kimenni, ha igazolni tudod, hová mész, és azt, hogy ki vagy. Az a tapasztalatom, hogy az emberek betartják a korlátozásokat.”

Az Arisz játékosai egyéni edzésterv alapján készülnek – futni ki lehet mozdulni, de családtagon kívül mással együtt nem –, Korhut ezen kívül olvasással, filmnézéssel, kutyasétáltatással, sőt főzéssel tölti az idejét.

Ami pedig azt a minapi pletykát illeti, amely szerint a 20-szoros bajnok Panathinaikosz kiszemelte volna őt az argentin Emanuel Insúa helyére, Korhut így fogalmazott:

„Annyit tudok csak erről, hogy a szerződése lejár a nyáron a srácnak. Állítólag keresik a helyére a megfelelő embert, de sem engem, sem a menedzseremet nem kereste meg senki ebben az ügyben, úgyhogy nem tudok nyilatkozni erről.”