Légiósok: orosz és magyar ajánlata is volt, de Kalmár marad a DAC-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.26. 10:45
A napokban már előre jeleztük, és a szlovák élvonalban szereplő DAC szerdán a hivatalos honlapján egy videóval jelentette be, a klub új szerződést kötött kulcsemberével, a magyar válogatott Kalmár Zsolttal, aki egy évvel hosszabbította meg korábbi megállapodását, 2022-ig írt alá a dunaszerdahelyiekhez.


„Nagyon örülök, hogy hosszabbítani tudtam és újabb évet tölthettek itt a DAC-nál. Sokat köszönhetek a klubnak. Megtisztelő, hogy bíznak bennem. Remélem, a következő idényben is nagyszerű eredményt tudunk elérni” – nyilatkozta a szerződéshosszabbítás kapcsán a Nemzeti Sport Online-nak Kalmár Zsolt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy külföldről, többek között a török Trabzonspor, míg itthonról a Vidi érdeklődik a 15-szörös válogatott Kalmár Zsolt iránt, de több más klub is bejelentkezett a középpályásért, aki mégis a hosszabbítás mellett döntött. A döntés hátteréről a játékos képviselője, Esterházy Mátyás beszélt az NSO-nak.

„Zsolt kiváló szezonon van túl, ennek megfelelően több konkrét ajánlat érkezett érte Nyugat-Európából, Oroszországból és Magyarországról is. Remekül érzi magát Dunaszerdahelyen, ezért úgy határoztunk, hogy a DAC ajánlata minden szempontból prioritást élvez. A DAC vezetőivel folytatott több, rendkívül konstruktív egyeztetés végén úgy döntöttünk, hogy egy új, 2022. június harmincadikáig szóló szerződést kötünk a klubbal, így Zsolt a következő idényben is a legutóbbi szlovák bajnokság ezüstérmesénél játszik. A klub abszolút értékén kezeli a játékost, aki nagyon fontos tagja a csapatnak, a döntésével pedig bizonyítja elkötelezettségét” – fogalmazott a játékosügynök Kalmárról.

A középpályás két évvel ezelőtt került Dunaszerdahelyre az RB Leipzigtől, a legutóbbi idényben 35 tétmeccsen 10 góllal segítette a DAC-ot (s adott nyolc gólpasszt is).

Kalmár Zsolt marad a DAC-nál (Fotó: fcdac.sk, archív)
Kalmár Zsolt marad a DAC-nál (Fotó: fcdac.sk, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik