Bogdán Ádám még nem szerződne haza Magyarországra (Fotó: AFP)

 

A 31 esztendős magyar válogatott kapus jelenleg Magyarországon tartózkodik, de hiába pletykáltak róla, hogy a Budapest Honvéd, az Újpest és a Zalaegerszeg kiszemeltjei között is ott lehet, Bogdán Ádám azt mondta, szóba jöhet az NB I, ugyanakkor az elkövetkezendő egy-két évben „még talán nem” igazolna haza.

Egyelőre nem tudom, mi lesz. Arra jöttem rá igazából, hogy nekem nagyon fontos az, hogy milyen helyen élek. Az, hogy a futball megvan, az fantasztikus dolog, de nekem mindig hiányzik az, hogy Budapesthez hasonló városban legyek. Ez tavaly a Hiberniannál megvolt, nagyon jól éreztük magunkat Edinburgh-ban.”

Magyarország szóba jöhet, de a másik az, hogy nekem érzelmileg szükségem van arra, hogy kötődjek egy klubhoz. Azt persze nem tudom előre, hogy az új együtteshez fogok-e, csak ilyen érzéseim lehetnek. De azt vettem észre magamon, hogy nekem annyira nem áll jól, ha légiósként váltogatom a klubokat, hanem próbálok úgy dönteni, hogy az élet más területein és a gárdánál is jól érezzem magam. Szóba jöhet Magyarország, de azt gondolom, az elkövetkezendő egy-két évben még talán nem. De ez egy örök dilemma, hiszen nagyon szeretek itthon lenni.”