Légiósok: olasz ifibajnok lett a magyar tehetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.30. 06:50
Korosztályos bajnokságot nyert az olasz Atalanta fiatal magyar labdarúgója, a 18 éves Forgács Dávid. A már három éve Olaszországban légióskodó játékos – akinek szerződése még egy évig érvényes – a delmagyar.hu-nak elmondta: a következő felkészülést már a tartalékcsapattal kezdi meg.

„Július 20-ig vagyok itthon, akkor kell visszamennem, és akkor kezdődik el a felkészülés a Primavera-csapattal, azaz a felnőttek mögötti közvetlen utánpótlás-együttessel, az U19-cel – mondta Forgács Dávid. – Sajnos tavaly novemberben másodszor szakadt el a térdszalagom, egy edzésen rosszul támasztottam ki, így fél évet ki kellett hagynom. A bajnokság első két hónapjában, valamint a végén kaptam szerepet, és ugyan a Berretti korosztályban, azaz az U18-as bajnokság döntőjében a keretben voltam, ám sem az elődöntőben, sem az Inter ellen megnyert fináléban nem kaptam szerepet. A Berretti- és a Primavera-csapatok között működött az átjárás, ám ebben a szezonban megszűnik a Berretti-korcsoport, így elég bő lesz a Primavera kerete. Az a célom, hogy amíg játékba nem lendülök, addig a keretben legyek, utána pedig szépen lassan a kezdőbe kerüljek.”Forgács Dávid. – Sajnos tavaly novemberben másodszor szakadt el a térdszalagom, egy edzésen rosszul támasztottam ki, így fél évet ki kellett hagynom. A bajnokság első két hónapjában, valamint a végén kaptam szerepet, és ugyan a Berretti korosztályban, azaz az U18-as bajnokság döntőjében a keretben voltam, ám sem az elődöntőben, sem az Inter ellen megnyert fináléban nem kaptam szerepet. A Berretti- és a Primavera-csapatok között működött az átjárás, ám ebben a szezonban megszűnik a Berretti-korcsoport, így elég bő lesz a Primavera kerete. Az a célom, hogy amíg játékba nem lendülök, addig a keretben legyek, utána pedig szépen lassan a kezdőbe kerüljek.”

Forgács elárulta, az Atalanta felnőttkeretével hetente játszanak edzőmeccset. Ilyenkor az a feladatuk, hogy az éppen soros ellenfél játékrendszerét gyakoroltassák a „nagyokkal". Mellettük, velük egy időben edzenek, ott járkálnak közöttük Scaloniék, szóval bármikor elérhetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik