Légiósok: nem Kleinheislertől várják a csodát, de talán játszhat

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 13:47
Felemásan kezdte a tavaszi szezont a horvát élvonalban a 3. helyen álló NK Osijek, ugyanis négy meccséből kettőt megnyert, kettőt viszont elveszített. Az eszékieknél vasárnap talán már bemutatkozhat a téli szerzemény Kleinheisler László, de mint a csapat középpályása, Domagoj Pusic  a Dinamo Zagrebtől elszenvedett vereség után elmondta, szó sincs arról, hogy egy játékostól várnák a csodát.

Az NK Osijek középpályása, Domagoj Pusic arról beszélt a glas-slavonije.hr cikkében, hogy tavasszal mintha egy kicsit megtört volna az a játék, ami az ősz nagy részében jellemezte a csapatot, hiszen idén négy forduló alatt kétszer is kikaptak, előbb a hónap elején otthon a Hajduk Splittől 1–0-ra, legutóbb pedig a Dinamo Zagreb vendégeként 3–0-ra.

Ezért a héten a játékosok egymással, a szakmai stábbal és a klub sportigazgatójával is leültek beszélgetni arról, hogy miért esett vissza a teljesítményük. A javításban a hétvégén, a vasárnapi, Slaven Belupo Koprivnica elleni bajnokin talán már Kleinheisler László is segítheti az eszékieket. Mint ismeretes, a magyar válogatott labdarúgó előbb az elhúzódó átigazolási ügye (volt klubja, a kazah Asztana a FIFA-nál nehezményezte a középpályás egyoldalú szerződésbontását), majd kisebb sérülése miatt nem tudott új csapata rendelkezésére állni. Pusic ugyanakkor hangsúlyozta, hiba lenne egyetlen játékostól csodát várni, mert egy játékos, függetlenül attól, mennyire jó labdarúgó, nem tudja az egész csapat játékát megváltoztatni.

„Sajnos László megsérült a felkészülés alatt, nem tudott eleget a csapattal készülni. De az alapján, amit eddig mutatott, látszik rajta, hogy képzett játékos, aki lendületet adhat a csapatnak. Azt azonban nem várhatjuk tőle, hogy minden gondunkat megoldja, erre csak nagyon kevés futballista lenne képes” – fogalmazott a csapattárs, aki arra is rámutatott, hogy Kleinheisler gyors beilleszkedéséhez arra is szükség lesz, hogy a többiek mindenben támogassák, hogy minél előbb a legjobbját tudja nyújtani.

Az eszékieknek több sérültjük is volt az elmúlt időszakban, például a Puskás Akadémiától kölcsönkapott Ezekiel Henty sem edzett a többiekkel, nem is játszott a Dinamo ellen a csatár, aki ebben az idényben eddig 15 bajnokin szerepelt és négy gólt jegyzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik