Légiósok: Nagy Gergely bemutatkozhat a görög élvonalban

CS. A., SZ. E. M.CS. A., SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 07:44
null
Nagy Gergelyt a kényszerszünetben is a játéklehetőség reménye hajtotta
Folytatódik a bajnokság, így a kapus Nagy Gergelynek lehetősége lesz bemutatkozni a Láriszában.

 

Szombaton folytatódik a görög élvonal, az alsóházban szereplő Lárisza magyar kapusa, Nagy Gergely nagy reményekkel várja a folytatást. Bízik benne ugyanis, hogy hamarosan bemutatkozhat.

„Az alsóházban még hét bajnoki vár ránk, bízom benne, hogy minél több meccsen kapok lehetőséget – mondta lapunknak a 26 éves Nagy Gergely. – Egyelőre nem tudjuk, hogy vasárnap Ögmundur Kristinsson vagy én védek-e, egy biztos, úgy készültem a kényszerpihenőben és az újrainduló edzéseken is, hogy nekem szavazzanak bizalmat. Sajnos kicsit érzékeny a vállam, de ez nem meglepő, még kétezertizenháromban megműtötték, van benne két csavar, s évente egyszer mindig előjön ez a nyavalya. Szerencsére nem tart sokáig, úgy három napig, sok kezelés, masszírozás és lazítás után elmúlik. Vagyis ezen nem múlhat a vasárnapi szerepeltetésem.”

A mezőny nagyon szoros, a Lárisza csak két ponttal szerzett kevesebbet, mint a hetedik helyen álló Atromitosz – izgalmas hetek előtt állnak Nagy Gergelyék.

„Hétvégén az Aszterasz Tripoliszt fogadjuk, amelynek ugyancsak harminc pontja van, vagyis létfontosságú a győzelem ellene. Azért lenne fontos elérni a hetedik helyet, mert ha a felsőházban valamelyik klub nem kap UEFA-licencet, akkor az alsóház első helyezettje indulhat az Európa-liga selejtezőjében.”

A kapus elmondta, a tervek szerint nem lehetnek nézők a lelátókon. Ez érdekes döntés, hiszen a körülbelül 280 ezer lakosú városban is újraindult az élet.

„Rengeteg ember lepte el az utcákat, úgy látom, a nézőtéren is lehetnének szurkolók – de ez van, el kell fogadnunk a helyzetet. A tervek szerint az alsóházban csak a hétvégéken rendeznek bajnokikat, így július 19-én fejeznénk be a bajnokságot. Ezután huszadikától harmincegyedikéig pihenhetnénk, augusztus elsején kezdődne a felkészülésünk, s a következő idény szeptember hatodikán rajtolna. De ez még a jövő, egyelőre az a legfontosabb, hogy kapjak lehetőséget a szakmai stábtól, akár már most vasárnap, s legalább annyira lényeges, hogy éljek is az eséllyel.”

Nagy Gergelyen kívül egy másik magyar kapus, Megyeri Balázs csapata is érdekelt az alsóházban, ám a lejáró szerződésű futballista korábban azt mondta lapunknak, vélhetően már nem lép pályára az Atromitoszban. A felsőházban Nagy Dominik a negyedik helyezett Panathinaikoszt erősíti a lengyel Legia Warszawa kölcsönjátékosaként, míg Korhut Mihály csapata, az Arisz az ötödik helyről várja a folytatást. A felsőházban még tíz fordulót rendeznek.

GÖRÖGORSZÁG
A 26. FORDULÓ UTÁN
A felsőház élcsoportja:
1. Olympiakosz 66 pont, 2. PAOK 52, 3. AEK 51, 4. Panathinaikosz 44, 5. Arisz 34
Az alsóház élcsoportja: 1. Atromitosz 32 pont, 2. Aszterasz 30 (33–37), 3. Lárisza 30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik