Légiósok: „Nagy dolgokat várunk el Sallói Dánieltől”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 10:01
null
Sallói Dániel és a büszke szülők – miután az SKC fiuk góljának is köszönhetően megnyerte a US Open Cupot (Fotó: Facebook)
A Sporting Kansas Citynél töltött első teljes idényében 23 bajnokin háromszor volt eredményes, míg a kupagyőzelemig vezető úton szintén háromszor talált be – köztük a döntőben – Sallói Dániel, akit edzője és csapattársa is dicsér.

Bő egy éve még kevesen gondolták volna, hogy a Gyirmóttól visszatérő Sallói Dániel fontos szerepet játszhat a Sporting Kansas City 2017-es szezonjában, Dom Dwyer távozása, valamint az ezt nagyszerűen kihasználó magyar támadó teljesítménye felülírta az előzetes elvárásokat.

„Az előző szezonban robbant be igazán, az előttünk álló év arról fog szólni, hogy ott folytassa, ahol tavaly abbahagyta. Már az idény elején azt gondoltam, hogy érdekes játékosa lehet az esztendőnek, és abban sohasem kételkedtem, hogy illeszkedne a játékrendszerünkbe” – mondta Peter Vermes vezetőedző a klub hivatalos oldalának.

A magyar futballista 2016 második felét töltötte a Gyirmótnál, nem titkoltan annak a reményében is, hogy a rendszeres játéklehetőség mellett a nemzeti együttesnél is felfigyelnek rá. Bár akkor ez nem jött össze, a Sporting KC-ban mutatott formája már meghívót ért az U21-esekhez.

„Hívtak év közben, de nem könnyű hazamenni, persze boldog vagyok, amikor megtehetem. Rendkívüli érzés volt a válogatottban pályára lépni” – mondta Sallói, aki a Ciprus és Belgium elleni márciusi összecsapásokra is meghívót kapott.

„Jól teljesítünk az Eb-selejtezőkön. Nagy harcban vagyunk a második helyért, de ha jól teljesítünk, jó esélyünk van kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra.”

Sallói az SKC második gólját szerezte a megnyert kupadöntőben (3:49-től)

Válogatottbeli kötelezettségei mellett természetesen a klubjánál is eljöhet az igazán nagy áttörés, csapattársai hisznek a 21 esztendős magyarban.

„A hozzáállása példaértékű. Várom, hogy mire lesz képes, mert nagy dolgokat várunk el tőle” – mondta Matt Besler, a Sporting Kansas City védője, egyben csapatkapitánya.

De mit szól ehhez az érintett, valóban 2018 lehet az áttörés éve?

„Ebben reménykedem, és úgy gondolom, jó helyen vagyok hozzá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik