Nagy Ádám kiesése nagy gondot okozhat Marco Rossinak (Fotó: Rogan/JMP)

 

Nagy Ádám kiválóan mutatkozott be új csapatában, már a Birmingham City elleni debütáló meccsén elégedettek voltak vele, a hétvégén pedig megszerezte az első gólját is a QPR ellen (a kettő között csereként pályára lépett a Ligakupában is). A válogatott középpályás bokája nem sokkal a gólja után sérült meg, s bár eleinte arról lehetett hallani, hogy csak elővigyázatosságból cserélték le, kiderült, hogy a vártnál nagyobb a baj.

A Derby County elleni mérkőzést megelőzően Lee Johnson menedzsert kérdezték a hiányzó Nagy Ádámról, és ő nem szolgált pozitív hírekkel.

„Hamarosan biztosat is tudunk már mondani. Nem súlyos bokasérülésről beszélünk, ahhoz viszont elég komoly, hogy négy hétig a pályán kívül tartsa. Bízunk benne, hogy jól halad majd a felépülése – ehhez lejjebb kell mennie a duzzanatnak –, de az is előfordulhat, hogy műteni kell. Egy specialista alaposabban is kivizsgálja hamarosan.”

Ez azt jelenti, hogy a Bristol City légiósa szinte biztosan kihagyja a szeptember 9-i, Szlovákia elleni Eb-selejtezőt, akárcsak klubcsapata következő három-négy bajnokiját.