Légiósok: Mesterhármast is szerezhettem volna – Nikolics

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 10:25
null
Nikolics Nemanja tizennégy góljával vezeti a mesterlövészek listáját
Az Orlando elleni 4–0-s győzelem során újra gólt szerző Nikolics Nemanja már 14 találatnál tart, chicagói gólrekorder lehet, s az sem elképzelhetetlen, hogy 27 góllal megdönti a ligacsúcsot.

Nikolics Nemanja a legutóbbi tíz bajnokiján tíz gólt szerzett, s 14 találattal vezeti az MLS góllövőlistáját. Olyan futballistákat előz meg, mint David Villa (10 gól), Sebastian Giovinco (7) vagy Gonzalo Higuaín kevéssé ismert, de gólerős testvére, Federico (9).

A Chicago történetében egyetlen idényben csak két játékos szerzett 14-nél több gólt, Mike Magee (15 gól 2013-ban) és Ante Razov (18 gól 2000-ben), nem lepődnénk meg, ha az idény végén már Nikolics nevéhez fűződne az új klubrekord. Ennél érdekesebb kérdés, hogy túlszárnyalja-e a 27 gólos ligacsúcsot.

„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, én is örülnék, ha sikerülne, de most nem ez a legfontosabb – mondta lapunknak Nikolics. – Érezhetően egyben van a csapat a pályán és azon kívül is, és nekem is jól megy a játék. Az Orlando az MLS egyik legerősebb együttese, a Chicago eddig sohasem tudta legyőzni a bajnokságban, de nagyképűség nélkül mondhatom, ezúttal csak egy csapat volt a pályán. Érezhetően egyre nagyobb a futball-láz, újfent telt ház volt. Szurkolóink mellettünk állnak, ennek is köszönhető, hogy megnyertük a legutóbbi hét hazai mérkőzésünket. De még nem értünk el semmit, a földön kell maradnunk. Egy pillanatig nem gondolhatjuk, hogy könnyedén bajnokok leszünk, vagy hogy én elhódítom a gólkirályi címet."

Utóbbira jelenleg jó esély mutatkozik, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy több gólja is lehetne Nikónak. Az Orlando ellen több nagy lehetősége volt, amelyből betalálhatott volna, ám a legfontosabb, hogy szemlátomást tökéletesen megérti magát csapattársaival.

„A helyzeteim alapján mesterhármast is szerezhettem volna – folytatta. – Az utolsó szituációnál elpattant tőlem a labda, ez bosszantott, ki is kaptam a labdát a játékvezető kezéből, és bevágtam az üres kapuba, ezért kaptam meg az első sárga lapomat Amerikában. A többi helyzetnél viszont máskor is ugyanúgy döntenék. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb értékesítem az ilyen lehetőségeket. Egy csatárnál a legfontosabb, hogy minél többször helyzetbe kerüljön, és akkor nem lehet baj. A gond akkor van, ha csak szenved valaki, és nem tud odakerülni a kapu elé. Örülök, hogy David Accam három gólt lőtt, és már tíznél jár, fontos, hogy több olyan játékosa is legyen a csapatnak, aki veszélyes a kapura."

A magyar labdarúgó ismét bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor nemrégiben azt mondta lapunknak, hogy ahol bíznak benne, ott gólokkal hálálja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik