Megyeri két év után távozhat az Atromitosztól (Fotó: Földi Imre)

 

„Van egy fiatal kapusunk, akit ki szeretnének próbálni, nekem lejár a szerződésem, és tudja a klub, hogy nem szeretnék hosszabbítani. Az alsóházban a legmagasabb pozícióból várjuk a folytatást, úgyhogy igazából messze vagyunk a kiesőzónától, nem nagyon lesz tétje a találkozóinknak, a klub addig is kísérletezhet a jövőjét illetően – ez valószínűleg kapusposzton is így lesz” – mondta a Digi Sport híradójának Megyeri Balázs.

A korábbi Vasas-edző Michael Oenning által irányított Arisz Szaloniki kapust keres, és a görög sportsajtó szerint Megyeri is képbe kerülhet.

„Az Arisz kapusedzőjével öt évig együtt dolgoztam az Olympiakosznál, és mivel a klub kapust is keres, az újságírók összerakták ezt a puzzle-t, de hivatalos formában nem történt semmilyen megkeresés” – árulta el Megyeri.

A volt FTC-kapus nemrég lett 30 éves, és úgy érzi, szeretne jó döntést hozni a klubváltást illetően, majd azért harcolna, hogy egyszeresből többszörös válogatott lehessen.

„A harmincas korhatárt átlépve talán tényleg azt mondhatjuk, hogy a kapusoknak sokszor innen indul be igazán a pályafutásuk, szóval én is úgy érzem, nem vagyok semmiről sem elkésve. Fizikailag, mentálisan is jó állapotban vagyok, úgyhogy szerintem még van bennem jó pár év magas szinten, és ezt szeretném kiélvezni. Ha pedig tényleg olyan helyre sikerül igazolnom, és ott megállnom a helyem, akkor esetleg felvetődhet majd újfent a nevem a válogatottnál” – fogalmazott.

Görögországban nagy népszerűségnek örvend Megyeri, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy szíve szerint maradna.

„Meglátjuk, hogy Athénból lesz-e esetleg kérő. (…) Nagyon sok ember állít meg, és nagyon sok szeretetet kapok kívülről, és ez mind olyan pozitív visszacsatolás, ami azt jelenti, hogy tényleg nemcsak a játéktudásommal, hanem az emberi mivoltommal, emberi viselkedésemmel is kivívtam a tiszteletet, vagy akár azt mondhatom, hogy rajongást” – mondta Megyeri.