Légiósok: Meggyőződésem, hogy Gulácsi marad – Rangnick

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 16:06
null
Továbbra is Gulácsi Péter az RB Leipzig első számú kapusa (Fotó: AFP)
Ralf Rangnick, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig vezetőedzője biztos benne, hogy Gulácsi Péter marad a klubnál.

 

Ralf Rangnick a Bild érdeklődésére beszélt a lipcseiek kapushelyzetéről, miután a német portál a csütörtöki cikkében ezt a témát boncolgatja.

Az RB Leipzignél jelenleg egyértelműen a magyar válogatott Gulácsi Péter az első számú játékos a poszton, mögötte a svájci válogatott Yvon Mvogo és a német utánpótlás-válogatott Marius Müller verseng a lehetőségért. Noha mindhárom futballistának élő szerződése van az egyesülettel 2021 nyaráig, Mvogo és Müller is rendszeresen védeni szeretne, ennek okán a Bild azt fejtegeti, hogy ki távozhat a jelenlegi idény végén a gárdától.

„Meggyőződésem, hogy Péter velünk marad – szögezte le rögtön Rangnick. – És akkor itt van a másik két srác, akik nyilvánvalóan játszani szeretnének valahol máshol. Ez már a télen is gondot okozott, de ha az egyiket elengedtük volna, akkor a másiknak is meg kellett volna adnunk a lehetőséget.”

A portál úgy véli, vélhetően Mvogo lesz az, aki búcsút int az együttesnek – Rangnick ezt nem zárta ki, ám hozzátette, hogy nem szeretné eladni a svájcit.

„Megértem őt, hogy játszani szeretne, neki ez a válogatott miatt is fontos. Ha egy jó csapat megkeres minket és megadná neki a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy kölcsönadjuk. Eladni viszont nem szeretném, mert még mindig hiszem, hogy első számú kapusává válhat az RB Leipzignek. Közép- és hosszú távon én továbbra is tervezek vele, és ha újra megtehetném, ugyanúgy szerződtetném őt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik