Légiósok: „Másfél millió euró nem pénz Kleinheislerért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.07. 11:12
null
Kleinheisler téli klubváltása továbbra is téma az orosz és a kazah sajtóban, 1.5 millió euróra teszik a kivásárlási árát
Az orosz és a kazah sportsajtóban továbbra is téma Kleinheisler László lehetséges téli klubcseréje, a kazah bajnok Asztana középpályása a hírek szerint szerepel a Zenit kívánságlistáján. Oroszországban úgy tudják, a játékos ára 1.5 millió euró, amit a szentpétervári klub könnyedén ki tudna fizetni.

 

Decemberben jelent meg a kazah sajtóban a hír, hogy Kleinheisler László a télen az Asztanától az orosz Zenithez szerződhet. Az orosz euro-football.ru pedig már arról számolt be január első napjaiban, hogy a középpályás ára 1.5 millió euró, ami nem jelenthet akadályt a Zenit számára.

„A kazah klubjában kulcsemberré váló, az Európa-ligában is bizonyító Kleinheisler szerződtetése rejt magában némi kockázatot azok után, hogy korábban a Werder Bremennél nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de másfél millió euró nem pénz a Zenit számára, és egy viszonylag fiatal játékos megér ennyi rizikót” – fogalmaz a 24 éves magyar futballistával kapcsolatban az orosz portál, amelynek cikkét több kazah oldal, így például az aqparat.info, a vesti.kz és a Sports.kz is idézi.

A Nemzeti Sport Online kazah kollégáktól úgy értesült, hogy az Asztanánál jelenleg éppen cserélődik a klub vezetősége, és ez a keretben is változásokat eredményezhet, már csak azért is, mert egyelőre kérdéses, milyen költségvetésből működhet majd a klub. A kazah sajtó úgy tudja, Kleinheislerért összesen megközelítőleg 1 millió eurót fizetett az Asztana, és jelen helyzetben nincs kizárva, hogy másfél és kétmillió euró közötti összegért hajlandóak lennének megválni tőle, még ha szakmailag elégedettek is vele, hiszen ezért is hosszabbították meg múlt nyáron a szerződését 2021 júniusáig, és nem rég az idény álomcsapatába is beválasztották.

Kazahsztánban azonban úgy tudják, az Asztana konkrét ajánlatot még nem kapott Kleinheislerért.

Kleinheisler 2017-ben a Werdertől került az Asztanához, előbb kölcsönben, majd végleg. Azt megelőzően itthon a Ferencvárosban, korábban pedig a Videotonban és nevelőegyesületében, a Puskás Akadémiában futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik