Szoboszlai Dominiket már a Barcelona is figyeli (Forrás: Twitter)

 

Jó néhány európai sztárcsapat érdeklődéséről lehetett már hallani az elmúlt hetekben Szoboszlai Dominik kapcsán, kedden pedig újabb két klub nevével bővült az egyébként sem rövid lista: német sajtóhírekre hivatkozva nem sokkal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Borussia Dortmund is bejelentkezett a magyar válogatott labdarúgóért, most pedig a katalán Sport arról ír, hogy már az FC Barcelona is nyomon követi a 18 éves futballista fejlődését.

Ennél bővebb információk azonban egyelőre nem láttak napvilágot a katalán sztárklub érdeklődése kapcsán.

Szoboszlai ügynöke, Esterházy Mátyás a délelőtti sajtóhírekre reagált megkeresésünkre.

„A hírt, hogy európai élbajnokságok számos együttese, köztük topklubok is érdeklődnek az ügyfelem iránt, meg tudom erősíteni, de a célunk nem változott, Dominik Salzburgban képzeli el a jövőjét. Szeretne újra bajnokságot nyerni a csapattal, a Bajnokok Ligája csoportkörében minél jobban szerepelni, és a magyar válogatott hasznára lenni. Dominik nagyon jó úton jár, ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ez a magyar futball globális és Dominik személyes érdeke is” – mondta Esterházy.

Szoboszlai a mögöttünk hagyott idényben 16 mérkőzésen három gólt szerzett és négy gólpasszt adott az osztrák élvonalban, míg a Salzburg tartalékgárdájában, az FC Lieferingben kilenc meccsen hat találat és négy gólpassz volt a mérlege a másodosztályban.

„Sokan mondják, hogy a játékstílusom Szergej Milinkovics-Szavicséhoz és Toni Krooséhoz hasonló. Nagyszerű ezt hallani” – idézi a Sport az angol Goalra hivatkozva Szoboszlait.