Légiósok: Magyarország? Nigéria? Összetett kérdés - Otigba

B. G.B. G.
Vágólapra másolva!
2013.11.07. 08:02
null
A védő most nem jön az U21-es válogatotthoz (Fotó: Imago)
Melyik válogatottat választja Otigba Kenneth? A futballista nigériai-magyar kettős állampolgár (édesapja nigériai, édesanyja magyar), s mivel egyik felnőttválogatottban sem szerepelt eddig, mindkettő mellett leteheti a voksát. A Heerenveen középhátvédje egyelőre a magyar U21-es válogatott tagja, ahová most is meghívót kapott, ám – amint arról korábban már beszámoltunk – a légiós kihagyja a következő két találkozót.

 

„Róth Antallal beszélgettünk, aki elfogadta a döntésemet – mondta a 21 éves futballista a Nemzeti Sportnak. – Most az az elsődleges, hogy klubcsapatomban a lehető legjobban menjen a játék. A válogatottban csak kerestem a helyem, nem tudtam ugyanazt a teljesítményt nyújtani, amit a Heerenveenben. Azért nem ment olyan jól a játék, mert a gyors alkalmazkodás nehezemre esik. Hollandiában hozzászoktam a napi menethez, az edzésritmushoz, az edzés és a táplálkozás időpontjához, és még sorolhatnám. Szóval átálltam arra a ritmusra. Ha viszont nem megy jól a játék a válogatottban, az kihat a Heerenveenben nyújtott teljesítményemre. Márpedig a formahanyatlás nem megengedhető.”

A futballista négyéves korától tizenhat éves koráig – amíg Hollandiába nem költözött – Magyarországon élt, ráadásul a korosztályos magyar válogatottaknál végigjárta a ranglétrát. Ugyanakkor a sikeresség Nigéria mellett szól, az Afrikai Nemzetek Kupája címvédőjét egy mérkőzés – az Etiópia elleni visszavágó – választja el a 2014-es világbajnoki részvételtől.

„Azért ennél jóval összetettebb a kérdés – mondta Otigba Kenneth. – A legfontosabb számomra, hogy jól érezzem magam, remekül kijöjjek a társaimmal, kiegyensúlyozottan, jól teljesítsek, és ezt örömmel tegyem. A nigériai válogatottból egyedül Uche Nwofort ismerem, a magyaroknál jóval több az ismerősöm. Még nem kaptam meghívót egyik válogatottól sem, így nem aktuális a kérdés. De amúgy is szeretnék lépcsőről lépcsőre haladni, mert mindennek megvan a maga rendje, ezért egyelőre a klubcsapatomra összpontosítok. Ha a Heerenveennél jól megy a játék, utána jöhet a válogatott, s akkor biztosan jó döntést hozok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik