Légiósok: két parázs videózás Nagy Dominikék mérkőzésén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.16. 22:54
Sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Legia Warszawa a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: Nagy Dominik csapata szombat késő este hazai pályán 1–0-ra verte a Slask Wroclawot.

A meccset az 53. percben kezezés miatt megítélt tizenegyes döntötte el, amelyet Carlitos López értékesített. Nagy Dominik a megsérülő Michal Kucharczyk helyére állt be a 37. percben, a hajrában volt egy gólszerzési lehetősége is, de nem sikerült a kapuba találnia.Nagy Dominik a megsérülő Michal Kucharczyk helyére állt be a 37. percben, a hajrában volt egy gólszerzési lehetősége is, de nem sikerült a kapuba találnia.

A parázs végjátékban két videózás élezte tovább a helyzetet: Daniel Stefanski játékvezető így vonta vissza a Slask javára megítélt tizenegyest a 90. percben, amit némi dulakodás követett. Stefanski újra kisprintelt a képernyőhöz, majd visszatérve piros lapot mutatott fel Cafúnak, a varsóiak brazil légiósának – vélhetően köpésért.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
26. FORDULÓ
Legia Warszawa–Slask Wroclaw 1–0
Az élcsoport: 1. Lechia Gdansk 53 pont, 2. Legia Warszawa 51, 3. Piast Gliwice 43 (25), ...11. Slask 27

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK. A Chicago Fire 4–2-re kikapott vendégétől, a Seattle Sounderstől az MLS szombati játéknapján. Nikolics Nemanja kezdett a chicagóiaknál, az első félidőben egy lövésével nagy védésre késztette Stefan Freit, és gólt a későbbiekben sem szerzett. A 71. percben – 1–3-nál – lecserélték. A chicagóiak három bajnoki után egy ponttal állnak.

MLS, ALAPSZAKASZ
Chicago Fire–Seattle Sounders 2–4

 

SVÁJC. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből már a harmadikat nyerte meg a Lugano (ráadásul mindhármat idegenben): a Kecskés Ákost és Vécsei Bálintot végig soraiban tudó ticinói csapat szombaton 2–0-ra győzött a St. Gallen vendégeként. A nagy csatát mindkét magyar légiós sárga lappal zárta.

SUPER LEAGUE, 25. FORDULÓ
St. Gallen–Lugano 0–2
Az élcsoport: 1. Young Boys 65 pont (24 mérk.), 2. Basel 47 (24), 3. Thun 37 (24), …5. St. Gallen 31, …7. Lugano 30

 

SZLOVÁKIA. A pozsonyi Slovan 4–1-re győzött a Sered vendégeként a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának szombati rajtján. Guzmics Richárd és Holman Dávid egyaránt kispados volt a pozsonyi csapatban, nem léptek pályára a Nyitrán lejátszott mérkőzésen.

Lehetőséget kapott viszont David Strelec: a 17 éves támadó először kezdett bajnoki mérkőzésen – és már a 2. percben megszerezte a vezetést a pozsonyiaknak.

A sorozatban hetedszer nyerő, az egymást követő 13. (!) idegenbeli bajnokiján diadalmaskodó Slovan előnye 17 pontra nőtt a Zilina és a DAC előtt. A dunaszerdahelyiek vasárnap a Ruzomberok ellen kezdik a hatcsapatos, tízfordulós felsőházi rájátszást.

FORTUNA LIGA, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Sered–Slovan Bratislava 1–4
Az állás: 1. Slovan 61 pont (23 mérk.), 2. Zilina 44 (22), 3. DAC 44 (22), 4. Ruzomberok 36 (22), 5. Zemplín Mihalovce 32 (22), 6. Sered 31 (23)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik