Légiósok: Kovácsot örömmel látnák a norvég válogatottban

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 15:08
Nils Johan Semb, a norvég labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szívesen látná a remek formában lévő Kovács Pétert a norvég válogatottban. Szerinte Egil Olsen jelenlegi kapitány problémája („némi fejjáték és gyorsaság hiányzik a csapatból”) a magyar játékossal orvosolható lenne.

„Sajnálja, hogy (Kovács) nem norvég” – ez a címe a norvég közszolgálati média (NRK) honlapján megjelent, a góljai egyikét ünneplő Kovács Péter fotójával illusztrált írásnak, amelyben a korábbi (1998–2003) norvég szövetségi kapitány, Nils Johan Semb elemzi a válogatott merítési lehetőségeit.

„Nagyon jó futballista, ilyen típusú játékosra szükség lenne a válogatottban, hogy minél szélesebb arzenált vethessünk be” – véli a manapság az NRK szakkommentátoraként dolgozó Semb, aki a norvég válogatottban korábban alkalmazott egyik taktikai fegyveren nosztalgiázott.

A Flo-passz néven elhíresült – a jelenlegi szövetségi kapitány, Egil Olsen által egykor feltalált –, meglehetősen sok gólt hozó szisztéma lényege az volt, hogy Stig Inge Björnebye felívelte a labdát az égimeszelő, bivalyerős Jostein Flónak, aki vagy maga fejezte be az akciót, vagy másnak teremtett gólhelyzetet.

Semb szerint a Norvégiában játszó futballisták közül a 35 éves Kovács játékstílusa hasonlít legjobban az 53-szoros válogatottként visszavonuló – a pályafutását 11 éve éppen a magyar csatár jelenlegi klubjában (Strömsgodset) befejező – Flóéhoz. Olsen balszerencséje, hogy Kovács magyar, és tízszer pályára is lépett a válogatottban – fűzi hozzá az NRK cikkének szerzője.

Az európai vb-selejtező E-csoportjában a négy mérkőzés után második helyezett Norvégia pénteken Albániával találkozik hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik