Légiósok: Kádár összeszólalkozott az edzőjével; Moszkvából hívják

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 08:47
null
Kádár Tamás Moszkvába szerződhet (Fotó: Imago Images)
A Nemzeti Sport Online ukrán forrásokból úgy értesült, annak, hogy Kádár Tamást a Dinamo Kijev második csapatához irányították, az áll a hátterében, hogy a védő összeszólalkozott a törökországi edzőtáborban a csapat vezetőedzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval. A hírek szerint Oroszországból érdeklődnek iránta, az egyik kérője a Dinamo Moszkva lehet.

 

Az unian.net beszámolója szerint a jól értesült kijevi újságíró, Igor Csiganyik egy élő műsorban beszélt arról, hogy Kádár Tamás konfliktusba került az edzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval a Dinamo Kijev törökországi edzőtáborában. A szakember állítólag szóvá tette a magyar játékosnak a csapat előtt az egyik elméleti eligazítás során, hogy nagyon agresszív a viselkedése, amire Kádár reagált, a szóváltásnak pedig az lett az eredménye, hogy a védőt a második csapathoz irányították.

A cikk az említett újságíróra hivatkozva arról ír, hogy Kádár iránt orosz klubok érdeklődnek, az egyik lehetséges kérőt, a Dinamo Moszkvát konkrétan meg is nevezik. A klubhoz közeli forrásból úgy tudjuk, helytállóak az ukrán sajtóban megjelent hírek, valóban volt egy szóváltás az edző és a játékos között Törökországban, és valós az oroszországi érdeklődés is.

Csiganyik szerint a klubváltás lehetősége, az, hogy a háttérben már folynak az egyeztetések, összefügghet a konfliktussal. Kérdés azonban, hogy meddig húzódnak el a tárgyalások, Oroszországban február 21-ig tart az átigazolási időszak, de mivel Kádárnak még 2023-ig szól a szerződése, Kijevben biztosan megkérik az árát (a Transfermarkt például 4 millió euróra becsüli a 29 éves játékos értékét).

A Dinamo Moszkva azonban – amely az elmúlt években az orosz másodosztályt is megjárta – már nem ugyanaz a sztárcsapat, amely volt korábban, amikor még Dzsudzsák Balázs is az együttest erősítette, és három játékost már igazolt a télen. Kérdés, a moszkvai klub mennyit tud áldozni a magyar védő kivásárlására. A Dinamo Moszkva jelenleg a 8. helyen áll az orosz élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik