Légiósok: Ilyet még nem tapasztaltam pályafutásom során – Stieber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 19:47
null
Stieber gyorsan alapember lett a D.C. Unitednél (Fotó: dcunited.com)
Stieber Zoltán 2017 nyarán szerződött az MLS-ben szereplő D.C. Unitedhez, előtte Németországban futballozott hosszú éveken keresztül, valamint pályafutása elején belekóstolt az angol labdarúgásba is. A magyar válogatott középpályás saját játékáról és annak fejlődéséről, valamint klubváltása nehézségéről beszélt a D.C. United hivatalos oldalának.

„A Németországban és Angliában szerzett tapasztalatok sok szempontból segítettek a játékstílusom fejlesztésében. Rengeteget tanultam fiatalként az angliai időszakom alatt, de el akartam érni a karrierem következő lépcsőfokát, amikor a húszas éveim elején Németországba szerződtem. Ott már rendszeresen játszottam az első csapatban majdnem tíz éven keresztül, ez az időszak nyilvánvalóan fontos szerepet játszott a fejlődésemben. A német bajnokság első két osztályában a taktikai részre nagy hangsúlyt fektetnek, így ezen a téren sokat tanultam, emellett a liga fizikai oldala is nagy befolyással volt rám” – mondta Stieber Zoltán, aki a Philadelphia Union elleni bajnokin góllal és gólpasszal segítette csapatát.

STIEBER GÓLJA

A 29 esztendős középpályás az első évében mindössze egy gólpasszt adott az amerikai főváros együttesében, viszont átlagosan 2.74 helyzetet alakított ki meccsenként, amivel ő végzett az élen a házi rangsorban (a legalább 500 percet játszók között).

„Szeretek gólpasszokat adni és gólokat szerezni. Itt még ebből nem mutattam sokat, de mindig is ezek hajtanak engem. Emellett az íveléseket említeném meg: ha a csatárok jól indulnak be, én pedig jól tálalok eléjük, azzal jelentősen megkönnyítem a dolgukat a gólszerzés terén. Élvezem, ha én szolgálhatom ki a csapattársaimat.”

Stieber végezetül az Egyesült Államokba való szerződését követő legfőbb nehézségről is beszélt.

„Múlt évben a német bajnokság holt idénye alatt csatlakoztam a D.C.-hez. Három hónapot játszottam, majd itt is szünet jött, és ez újdonság volt számomra, amit még nem tapasztaltam a pályafutásom során. Az egyik edzőnk nagyon jó edzéstervet dolgozott ki nekünk a szünetre, ezt otthon elvégeztem a saját fitneszedzőm segítségével, és ez rengeteget segített.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik