Légiósok: Ideális nyolcas, de még fiatal – edzője Szoboszlairól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 19:47
René Aufhauser, a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának másodedzője a téli felkészülés során különös figyelmet fordított három fiatal játékosra, köztük Szoboszlai Dominikra, akiről kifejezetten jó véleményt fogalmazott meg.

„Dominik képességei nagyon messzire vihetik őt. Halálos passzokra képes, a rúgótechnikája briliáns. Olyan különleges tudása van, amit most hirtelen senkiéhez sem tudok hasonlítani” – idézte a krone.at a szakembert.„Dominik képességei nagyon messzire vihetik őt. Halálos passzokra képes, a rúgótechnikája briliáns. Olyan különleges tudása van, amit most hirtelen senkiéhez sem tudok hasonlítani” – idézte a krone.at a szakembert.

„Ugyanakkor Dominak van mit tanulnia. Azt hitte, ugyanúgy lesz itt minden, mint a Lieferingnél, és alapemberré válik, de előbb be kell illeszkednie a közösségbe, és hozzá kell szoknia egyes rutinokhoz. De már nagyon jó úton halad” – folytatta Aufhauser.

A klub másodedzője szerint Szoboszlait nem lehet védekező vagy támadó játékosként beskatulyázni.

„Ideális nyolcas, de még rettenetesen fiatal. Meg kell tanulnia, hogy akkor se csüggedjen, akkor is emelje fel a fejét, ha valami rosszul alakul. Ha ez megy, minden fel fog gyorsulni” – mondta Aufhauser.

A Salzburg pénteken a kínai, pekingi Kuoannal játszott felkészülési mérkőzést, Szoboszlai a Salzburg által 2–0-ra megnyert találkozó szünetében, 1–0-s állásnál állt be, és a második félidőt végigjátszotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik