Légiósok: Gyurcsó végleg a Hajduk játékosa lett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 11:02
null
Gyurcsó Ádám végleg a Hajduk Split játékosa lett (Fotó: hajduk.hr)
A lengyel élvonalbeli Pogon Szczecin labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gyurcsó Ádám a Hajduk Splitben folytatja pályafutását. A magyar válogatott szélső a tavaszt kölcsönben töltötte a horvát klubnál, amely opciós jogát érvényesítve végleg kivásárolta Gyurcsót.

Nemrégiben Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sportnak elmondta, Splitben nyújtott jó teljesítménye ellenére sem keresik a Pogon Szczecin vezetői, így várható volt, hogy nem marad a lengyel klubnál. Május elején a horvát sajtó már megszellőztette, hogy a Hajduk érvénybe lépteti opciós jogát a magyar támadó végleges szerződtetésére, ez be is következett.

A Pogon közleményében kifejti, hogy a Hajduk 400 ezer eurót fizet Gyurcsó játékjogának végleges megszerzéséért. A magyar támadó 2016 januárjában a Videotontól igazolt a lengyel klubhoz, melynek színeiben 75 tétmeccsen 10 gólt szerzett és 15 gólpasszt osztott ki. A tavaszt kölcsönben a Hajduk Splitnél töltötte, a horvát csapatnál 16 tétmérkőzésen hat gólig és öt asszisztig jutott.

„Elköszönünk Ádámtól, köszönjük erőfeszítéseit, amiket tett a Pogonért – idézi a lengyel klub hivatalos honlapja Maciej Stolarczyk sportigazgatót. – Örülünk neki, hogy Horvátországban ismét magára talált, és hogy ott folytathatja pályafutását. Szorítunk érte, mert azt szeretnénk, hogy a Pogont elhagyó játékosok is sikeressé váljanak.”

Nem sokkal később a spliti egyesület is beszámolt Gyurcsó érkezéséről. A válogatott szélső 2021-ig szóló megállapodást kötött a Hajdukkal.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik