Légiósok: Gyurcsó győztes gólhoz asszisztált, Kádárék riválist vertek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 22:06
Ukrajnában, Lengyelországban és Franciaországban futballozó légiósaink többnyire sikeres szombaton vannak túl, csupán a felkészülési mérkőzést vesztő Lang Ádámnak akad oka a szomorkodásra.

Az ukrán bajnokság második fordulójában a Kádár Tamással a kezdőben felálló Dinamo Kijev Dieumerci Mbokani góljával 1–0-ra legyőzte nagy riválisát a Sahtar Donecket. A gól nélküli első félidő után a 31 éves kongói támadó rögtön a második félidő elején megszerezte a vezetést – és mint később kiderült, ez bizonyult a győztes találatnak. Kádár Tamás végig a pályán volt.Kádár Tamás végig a pályán volt.

Lengyelországban több fronton is érdekeltek voltak a magyar légiósokat foglalkoztató csapatok. Az élvonalban a 2. forduló küzdelmeit rendezték, és a Pogon Szczecin Gyurcsó Ádámmal a kezdőben állt fel a Piast Gliwice otthonában. A találkozón már mindenki elkönyvelte az 1–1-es végeredményt, amikor a 92. percben Gyurcsó szöglete után Sebastian Rudol fejesével a Pogon megszerezte a győzelmet.

A Legia Warszawa 1–1-es döntetlent játszott a Koronia Kielcével hazai pályán, Nagy Dominik kezdőként a 76. percig volt a pályán, akkor cserélték le. A mérkőzés két gólja a magyar játékos lecserélése után esett.

A másodosztályú Legnica a Lengyel Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért vívott mérkőzésen a Stal Rzeszów otthonában lépett pályára, és könnyed, 3–1-es győzelmet aratva jutott tovább. Egerszegi Tamás a 65. percben csereként lépett pályára a Legnicában, a találkozó 87. percében sárga lapot kapott.

Franciaországban Lang Ádám klubja, az élvonalbeli Dijon felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Bourg Peronnas csapatától – a magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést.

GYURCSÓ GÓLPASSZA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik