Légiósok: gyönyörű góllal nyert a Sepsi OSK – videó

Vágólapra másolva!
2018.11.24. 19:53
null
A kapus hiába repül, a labda (éppen a kapufa takarásában) a hálóba tart – ezzel a góllal nyertek a sepsiszentgyörgyiek<br />(Fotó: Sepsi OSK Facebook)
Prosser Dániel és Lang Ádám csapata, a Sepsi OSK, illetve a CFR is győzött szombat délután a román labdarúgó-bajnokság élvonalában, ám a két magyar légiós közül csak utóbbi lépett pályára, a 95. percben, időhúzó jelleggel.

A Sepsi OSK közel három hónapos hazai nyeretlenségi sorozatát egy jól eltalált, tizenhatoson kívüli lövés törte meg az Astra Giurgiu ellen. Már a helyzetekben szegény első félidőben is a székelyföldi csapat kezdeményezett többet, de az Ibrahima Tandiának szánt indítások rendre lesen találták a háromszékiek Franciaországban született gólgyárosát.

A második játékrészben már jöttek a Sepsi-helyzetek is, főleg átlövésekből. Vasvari kísérleténél még kapufára ütötte a labdát Lazar kapus, Tandia bal felsőbe küldött bombáját azonban ő sem tudta hárítani. Sikerével a Sepsi – amelyben Prosser Dániel kispados volt – éppen az Astrát megelőzve feljött a felsőházi rájátszást érő hatodik helyre.

A SEPSI GÓLJA

A kolozsvári csapat a Concordia Chiajna otthonában győzött, végig kontrollálva a mérkőzést, ám csak egyetlen kaput találó labdával. Damjan Djokovic közeli fejese azonban a bal kapufáról a hálóba pattant, s mivel a hazai együttes erejéből mg ennyire sem futotta, a CFR megerősítette vezető helyét a táblázaton.

A vendégek a ráadás utolsó két percét emberhátrányban játszották le, mivel Juan Culio megkapta a második sárga lapját – ekkor cserélte be Toni Conceicao edző Lang Ádámot.

ROMÁNIA
LIGA 1, 16. FORDULÓ
Sepsi OSK–Astra Giurgiu 1–0
(Tandia 78.)
Concordia Chiajna–CFR 0–1 (Djokovic 23.)
Az élcsoport: 1. CFR 33 pont, 2. FCSB 28 (15 mérk.), 3. Craiova 26 (15), 4. Viitorul 26 (15), 5. Gaz Metan 26, 6. Sepsi 23

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik