Légiósok: Gulácsi a topligák leghatékonyabb kapusai között

Vágólapra másolva!
2019.01.10. 18:21
Gulácsi Péter neve újabb listán tűnt fel, a labdarúgás statisztikáival foglalkozó whoscored.com szerint a 2018–2019-es idényben ő a hetedik legjobb kapus a védési hatékonyság tekintetében.

A statisztikus oldal az idény eddigi részében az összes védés számát osztotta el az összes kapura tartó lövéssel, így jött ki a kapusok védési hatékonysága százalékban. A listára az öt topliga (angol, német, olasz, spanyol és francia) ama kapusai kerülhettek fel, akik legalább 15 találkozón őrizték csapatuk kapuját.

A legjobb mutató Alissoné, a Liverpool brazilja a kapujára tartó lövések 84.2 százalékát hárította – ám a Liverpool Echo nemcsak miatta írt büszkén a listáról, hanem a Poolnál nevelkedett Gulácsit is méltatta.

„Tizennyolc nappal Simon Mignolet érkezése előtt a Liverpool ingyen elengedte Gulácsi Pétert. Ma a belga a Pool kispadját melegíti, míg a magyar Európa hetedik legjobb kapusa. (…) Látták ezt előre az Anfielden? Mindenki jól járt azzal, hogy a Pool elengedte Gulácsit? A klub most nem panaszkodhat a kapushelyzetére, és a magyar is remekel a Bundesligában. Ez az a ritka eset, amikor mindenki nyer”írja a Liverpool Echo.

AZ IDÉNY LEGJOBB KAPUSAI A VÉDÉSI HATÉKONYSÁG TEKINTETÉBEN
(Forrás: whoscored.com)

1. Alisson (brazil, Liverpool) 84.2%
2. Walter Benítez (argentin, Nice) 81.5%
3. Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid) 80.4%
4. Samir Handanovic (szlovén, Inter) 79.9%
5. Tomás Vaclík (cseh, Sevilla) 79.5%
Fernando Pacheco (spanyol, Alavés) 79.5%
7. Gulácsi Péter (magyar, RB Leipzig) 78.6%
8. Jaszin Bunu (marokkói, Girona) 78.5%
9. David Soria (spanyol, Getafe) 77.8%

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik