Légiósok: Dzsudzsák gólpasszt adott, majd felbosszantották

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 19:00
null
A győztes gól 44-es számú szerzője (Fotó: al-Ain Twitter)
Dzsudzsák Balázs vereséggel kezdte az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságát: a mérkőzést végigjátszó magyar légiós csapata, az al-Ittihad Kalba ritka balszerencsés körülmények között 3–2-re kikapott az al-Ain vendégeként az 1. forduló pénteki játéknapján.

 

Az előző bajnokságban negyedik helyen végző al-Ain korán megszerezte a vezetést, de hamar jött a legutóbb 11. Kalba egyenlítése is: a 19. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után a Bundesliga-tapasztalattal is bíró togói támadó, az erre az idényre szerződtetett Peniel Mlapa fejelt a hálóba.

GÓL DZSUDZSÁK SZÖGLETE UTÁN


A második félidő elején megint a hazaiak kerültek előnybe, de Dzsudzsákék nem adták fel, nem sokkal a gól után – éppen a magyar játékmester indításával kilépő – Mlapa közel került az újabb egyenlítéshez, csakhogy a 16-oson kívülre kifutó Kalid Essza kapus elsodorta előle a labdát – a felvételek alapján jól láthatóan a felkarjával.

A játékvezető nem fújt szabálytalanságot, végül mégis megállította a játékot, hogy sárga lappal csitítsa a reklamáló, a csapatkapitányi karszalagját hiába mutogató Dzsudzsákot, majd elővegye a pirosat is, hogy a lelátóra küldje az egyik dühös stábtagot.

A SÁRGA LAP ÉS AZ ELŐZMÉNYEK


Az egyenlítés így sem maradt el – megint Mlapa volt eredményes, közelről a léc alá lőtt –, sőt Dzsudzsák remek kiugratása után Jaszin el-Baket a győztes gólt is megszerezhette volna, de Essza védte a ziccerben leadott lövését.

S a dráma a 96. percben a csúcspontjára ért: Szaid Dzsuma Hasszán egy megpattanó lövéssel három ponthoz juttatta a hazaiakat…

A GYŐZTES GÓL


ARAB EMÍRSÉGEK, UAE LEAGUE
1. FORDULÓ
al-Ain–al-Ittihad Kalba 3–2

 

AUSZTRIA. Varga Barnabás találatával vezetést szerzett a másodosztályú Lafnitz, de végül kikapott hazai pályán a Horntól. A mérkőzést végigjátszó magyar támadó a negyedik gólját szerezte a 2019–2020-as bajnokságban.

2. LIGA
8. FORDULÓ
SV Lafnitz–Horn 2–3
Az élcsoport: 1. Austria Klagenfurt 18 pont, 2. Horn 14, 3. Ried 14, …10. Lafnitz 11

 

FRANCIAORSZÁG. Kétszer egyenlítve harcolt ki 2–2-es döntetlent Bese Barnabás csapata, a másodosztályban szereplő Le Havre az eddig csapnivalóan szereplő Orléans otthonában. A magyar válogatott védő végigjátszotta a péntek esti mérkőzést a normandiai gárdában, amely még mindig veretlen (négy győzelem, négy döntetlen), és jobb gólkülönbségének köszönhetően visszavette a vezetést a tabellán.

LIGUE 2
8. FORDULÓ
Orléans–Le Havre 2–2
Az élcsoport: 1. Le Havre 16 pont, 2. Lorient 16 (7 mérk.), 3. Troyes 16, …17. Orléans 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik