Légiósok: fiatal magyar kapust igazolt az Augsburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 07:59
A 17 éves Szmola Bálint az Augsburg U19-es labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

Szmola Bálint a Ferencvárosban kezdett el védeni ötévesen, később egy évet töltött a Tabáni Spartacusnál, és négyet az MTK-nál. A magyar kapus 2014 decemberében ment próbajátékra az 1860 Münchenhez, amelynél rögtön az U17-es csapattal edzett, hivatalosan 2015. júliusában lett a bajor klub játékosa. Szmola Bálint a Ferencvárosban kezdett el védeni ötévesen, később egy évet töltött a Tabáni Spartacusnál, és négyet az MTK-nál. A magyar kapus 2014 decemberében ment próbajátékra az 1860 Münchenhez, amelynél rögtön az U17-es csapattal edzett, hivatalosan 2015. júliusában lett a bajor klub játékosa.

Szmola 2017. júliusában a Deisenhofen U19-es csapatához került, amelytől most az Augsburg utánpótláscsapatához igazolt.

„Szerencsére jól jöttem ki a klubváltásból, sikerült egy szintet feljebb lépni – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Szmola Bálint. – November közepén jött egy megkeresés, elhívtak próbajátékra. Természetesen igent mondtam, elmentem és meg voltak velem elégedve. Azt nem tudom megtippelni sem, mikor és miért akadt meg rajtam a megfigyelők szeme, ez örök rejtély marad számomra.”

„Elmondták, milyen körülmények várnak majd rám. Hát hülye lettem volna azt mondani, hogy nem jövök, elfogadtam az Augsburg ajánlatát. A körülményeket tekintve egyébként nincs nagy eltérés az 1860 Münchenhez képest. A beilleszkedés nagyon jól ment, mindenben segítőkész volt a klub és mindenki más is. Úgy gondolom, ez nagyon jó kis egyesület.”

Szmola a rövid távú terveiről is beszélt.

„Áprilisban leszek 18 éves, azt mondom, ha az U19-et végig lehet járni, utána már a második csapatba azért legalább kerettagnak be lehet kerülni. Szerintem két-három éven belül a felnőttcsapat is elérhető, úgy gondolom, az már hatalmas dolog lenne.”

A fiatal kapus egyáltalán nem zárja ki, hogy hazaigazoljon az NB I-be, ha megfelelő ajánlat érkezik.

„Én egy ajánlaton bármikor elgondolkodom, nekem mindegy, melyik országból jön. Ez függ attól is, a jelenlegi klubomnál milyen lehertőségeim vannak például, mennyit játszom. Hogy hazamennék-e esetleg az NB I-be? Talán igen. Ha olyan ajánlatot kapnék, amin el lehet gondolkodni és ami elfogadható, akkor talán igen. Elsősorban azonban Németország a cél. Nem tudom, mit hoz a jövő, mindenesetre bármire nyitott vagyok.”

„Nem tudom, miért nem hívtak be az utánpótlás-válogatottba. Ezt a szakemberektől kellene megkérdezni, ők tudnának választ adni a kérdésre. Nekem egyébként nagy vágyam a válogatott, előbb az utánpótlás, majd a felnőtt nemzeti tizenegy. Számomra Király Gábor az etalon, ő testesíti meg a magyar kapust, a mentalitást, mindent.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik