Nagy Ádám az új idényben valószínűleg már nem találkozik Cristiano Ronaldóval, ha valóban a Bristolhoz szerződik (Fotó: AFP)

 

A nyáron előbb török lehetőségről írt az olasz sajtó a Bologna magyar középpályásával, Nagy Ádámmal kapcsolatban, majd a Serie A-ba feljutott Leccével hozták kapcsolatba, legutóbb pedig már német és spanyol lehetőségekről számolt be a Corriere dello Sport. Most több szempontból is új hírrel szolgált az átigazolásokra szakosodott tuttomercatoweb.com.

A portál szerint a Bristol City akcióba lendült, hogy szerződtesse Nagy Ádámot, akinek négyéves szerződést kínál az angol másodosztályú klub.  

Angliáról eddig nem volt szó, és eddig inkább kölcsönvételről szóltak a hírek, na meg arról, hogy ha országot is vált, várhatóan élvonalbeli csapathoz szerződik a középpályás, márpedig a Bristol City az előző idényt a Championship 8. helyén fejezte be (az új évad nyitányán pedig 3–1-re kikapott a Leedstől).

A futballistát képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Kövesdi Viktor megkeresésünkre elmondta, semmilyen lehetőséget nem zárnak ki, tehát adott esetben egy angol másodosztályú folytatást sem, de nem változott a helyzet múlt héthez képest, több klub is érdeklődik, ám nem történt konkrét előrelépés.

Érdekes, hogy a Tuttomercatoweb hírével egyidejűleg két másik oldal, a calcionewsweb.it és a calciolecce.it is arról ír, hogy Nagy Ádám továbbra is képben van az olasz élvonal újoncánál, a Leccénél, igaz, utóbbi hozzáteszi, hogy külföldi kérői is vannak a magyar légiósnak, és könnyen lehet, hogy elhagyja Olaszországot, bár nem angol, hanem spanyol és német lehetőségeket említ.

A 33-szoros magyar válogatott középpályás 2016-ban, az Eb-szereplést követően a Transfermarkt szerint 1.8 millió euróért igazolt a Ferencvárostól a Bolognához, amelyben az első idényében még 28 találkozón jutott szóhoz, azóta viszont csak 13, illetve 16 tétmeccs adatott meg számára az előző két idényben. Nagy Ádám a nyáron már a Nemzeti Sportnak is beszélt arról, hogy a több játéklehetőség reményében klubot váltana.