Légiósok: Élmény a Milan sztárjaival edzeni - Tamás K.

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 19:56
Tamás Krisztián tudja, hogy hosszú út vezet az AC Milan első csapatáig, ám a patinás olasz labdarúgóklub második gárdáját erősítő magyar futballista mindent megtesz annak érdekében, hogy bekerüljön a legjobbak közé.

„Az ősz nem éppen úgy sikerült, ahogy elterveztem, még augusztusban, a nyári felkészülés végén combizom-húzódást szenvedtem, másfél hónapot kihagytam – nyilatkozta a vaol.hu-nak Tamás Krisztián. –A nagyobb baj az volt, hogy ezután képtelen voltam formába lendülni. A bajnokikon a kispadon ücsörögtem, előfordult, hogy a keretből is kikerültem. Csak a barátságos meccseken játszottam."vaol.hu-nak Tamás Krisztián. –A nagyobb baj az volt, hogy ezután képtelen voltam formába lendülni. A bajnokikon a kispadon ücsörögtem, előfordult, hogy a keretből is kikerültem. Csak a barátságos meccseken játszottam."

„Hozzáteszem: edzőnk, Aldo Dolcetti 33-as kerettel dolgozik, nagy a konkurencia. Ettől függetlenül csalódott voltam, ezért még korábban kértem a vezetőket, fél évre adjanak kölcsön valahová. A milánóiak azonban kerek perec kijelentették: szükségük van rám. Megérte türelmesnek lennem, fizikálisan fokozatosan utolértem magam, legalább 20-30 százalékkal javult is a teljesítményem. Ősszel két Primavera-bajnokin léptem pályára, a Modena elleni idegenbeli, 5–1-re megnyert meccsen debütáltam."

„Nem könnyű bekerülni a kezdőbe, a posztomon két olasz srác a riválisom, de azon leszek, hogy tavasszal kiszorítsam őket a kezdőből – úgy érzem, ott a helyem. Hazai meccseinken megtelik a stadionunk, ami nagyjából 1500 nézőt jelent. Főleg mentálisan fejlődtem sokat, mióta kint vagyok, de játékban is. Csapatom egyébként rosszul kezdte a szezont, az elején jöttek a vereségek, később belelendültünk, most negyedikek vagyunk a területi elv alapján működő Primavera-bajnokságban. Tizennégy csapatot számláló csoportunkban szerepel például az Internazionale, a Bologna, az Atalanta második gárdája is. Sokan játszanak vissza a felnőtt csapatból, Mexes, Muntari, Pato, Strasser, vagy a kapus Gabriel gyakran szerepelt nálunk. Tőlünk pedig már jónéhányan edzettek a felnőttekkel, általában a sérültek helyére, vagy a hiányposztokra hívnak játékosokat. Jómagam is többször tréningeztem már Robinhóékkal – Patóval, Mexesszel, Muntarival például kimondottan jó viszonyban vagyok. Remekül érzem magam Milánóban, nagy élmény a sztárokkal készülni, ahhoz, hogy egyszer az első csapatban játszhassak, a második gárdában kell meggyőző teljesítményt nyújtanom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik