Gondterhelt pozsonyi gólöröm (Fotó: skslovan.com)

 

A Slovan nehéz periódust él: a Bajnokok Ligája-kiesés után menesztette a vezetőedzőt, majd a Feronikeli elleni Európa-liga-selejtezőt követően megvált a megbízott edzőtől, a szerb Vladimir Radenkovicstól is, aki – otthonról érkező, politikai indíttatású nyomás hatására – nem ült le a kispadra a koszovói csapat elleni meccsen.

A szombati bajnokira ismét ifjabb Ján Kozák állította össze a gárdát, amely Myenty Abena révén már az első percben vezetést szerzett a nagymihályiak ellen, és végül simán győzött. Holman Dávid és Guzmics Richárd nem jutott játéklehetőséghez. A szerb „lázadók” közül Dejan Drazsics ezúttal végig a pályán volt a pozsonyi együttesben.

A dunaszerdahelyi DAC vasárnap 19 órakor lép pályára, ellenfele az újonc garamszentkereszti csapat, a Pohronie lesz hazai pályán.

FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ, szombati mérkőzések

Slovan Bratislava–Zemplín Michalovce 3–0
Nitra–Zlaté Moravce 0–1
Trencín–Ruzomberok 1–1
Sered–Senica 2–1
Az élcsoport: 1. Slovan 6 pont, 2. Ruzomberok 4, 3. Zilina 3 (1), …6. DAC 3 (1)

 

DÉL-KOREA. A másodosztály szombati játéknapján Novothny Soma a 63. percben, már 0–1-nél és emberhátránynál lépett pályára csereként a Puszanban, amely a folytatásban nemhogy egyenlíteni nem tudott, de egy újabb piros lap miatt kilenc főre fogyatkozott, és a 95. percben még egy gólt kapott az ötödik helyezett Anszan otthonában (0–2). A magyar légiós csapata az elmúlt két fordulóban csupán egy pontot szerzet.

K LEAGUE 2, 21. FORDULÓ
Anszan Greeners–Puszan I'Park 2–0
Az élcsoport: 1. Kvangdzsu 48, 2. Puszan 39, 3. Anjang 34 (20 mérk.), …5. Anszan 33