Légiósok: egy hónapig Gulácsi védheti a lipcseiek kapuját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 16:11
Riválisa sérülése miatt legalább egy hónapig Gulácsi Péter védheti a másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban listavezető RB Leipzig kapuját.

A 35 éves Fabio Coltorti válla az Eintracht Braunschweig ellen 2–0-ra megnyert vasárnapi mérkőzés 33. percében sérült meg, ezért le kellett cserélni. A helyére beálló Gulácsi Péternek ez volt az első bajnoki találkozója jelenlegi csapata színeiben, amelyhez tavaly nyáron igazolt az osztrák bajnok Red Bull Salzburgtól.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott játékosa jó teljesítményt nyújtott, amit Ralf Rangnick vezetőedző külön kiemelt a lefújás után. A hétfői orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy rutinos csapattársa legalább négy hétig nem védhet, ebben az időszakban tehát szinte biztosan Gulácsi áll majd a lipcseiek kapujában.

A Bundesliga 2. tabelláját húsz forduló után hatpontos előnnyel vezeti az RB Leipzig, amely másik magyar légiósát, a válogatott Kalmár Zsoltot tavaszra kölcsönadta az ugyancsak másodosztályú FSV Frankfurtnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik