Légiósok: Dzsudzsák távozása edzői döntés, nem a név számított

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 14:45
null
Dzsudzsák Balázs hétvégén még kezdő volt az al-Ittihad Kalbában (Fotó: Twitter)
Az al-Ittihad Kalba hivatalos Instagram-oldalán közölte a klubvezetőség közleményét, amelyben rövid magyarázatot ad a csapat hétfői, szűkszavú bejelentéseire. Mint arról beszámoltunk, az arab emírségekbeli klub két új játékost is bemutatott, a 28 éves zöld-foki-szigeteki Ricardo Gomest, illetve a 27 esztendős, korábbi holland utánpótlás-válogatott szélsőt, Navarone Foort. Nem sokkal később pedig két Instagram-posztban köszönte meg az eddigi játékot a brazil Henriquének, illetve a magyar válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázsnak.

 

Az albayan.au nevű, arab emírségekbeli portál már hétfő este jelezte, a két új szerzeményt Henrique és Dzsudzsák helyére regisztrálták a keretbe, több részletet viszont nem közölt sem a helyi sajtó, sem az al-Ittihad Kalba.

A most megjelentetett írás – mely, fontos megjegyezni, név szerint egyik játékost sem említi – szerint szigorúan szakmai okokból döntöttek a keretbeli változásokról Kalbában. Az ősszel kinevezett Jorge da Silva és szakmai stábja részletesen kidolgozott jelentést készített minden kerettagról. „A külföldi játékosok lecseréléséről szigorúan a vezetőedző szempontjai szerint született döntés, ugyanis nem illeszkedtek sem a játékstílushoz, sem a hosszú távú célokhoz” – írja a klubelnök Ali Husszain al-Loganit idéző közlemény.


Az al-Ittihad Kalba a 14 csapatos élvonal 11. helyén áll 15 fordulót követően. A bejelentés szerint a változtatás célja az, hogy a csapatjáték hatékonyabbá váljon, az új érkezők pedig jobban passzolnak a vezetőedző elképzeléseihez. Ebből arra lehet következtetni, hogy a klubnál már dolgoztak azon, hogy helyettesíteni tudják a magyar szélsőt, továbbá Dzsudzsák szerződésének felbontásáról és helyettesítéséről a vezetőedző döntött, külön Da Silva kérésére igazolták át a Vitesse-től Foort.

„Szükség volt a változtatásra. Ilyenkor nem lehet a neveket nézni, sokkal inkább az számít, hogy a pályán ki mit nyújt. Nem terveztünk nagy változtatásokat, de voltak dolgok, amelyek azonnali változtatást igényeltek. Hisszük, hogy a most meghozott döntések a csapat érdekeit, fejlődését szolgálják majd.”


Mindez váratlan fejlemény annak ismeretében, hogy Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József alig egy hete még úgy nyilatkozott, az al-Ittihad Kalba szeretné meghosszabbítani magyar légiósa nyáron lejáró szerződését.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Vörösbaranyi Józsefet, aki nem kívánta kommentálni az Arab Emírségekből érkező híreket, valamint a klub búcsúposztját sem, két-három nap időt kért ehelyett.

Szintén kerestük az al-Ittihad Kalbát, hogy hivatalosnak tekinthető-e a szerződésbontás Dzsudzsák Balázzsal, illetve ha valóban szerződést bontottak, erre mikor és milyen feltételek mellett került sor. Utóbbi azért fontos, mert a válogatott szélső tavasszal már csak olyan ország csapatához szerződhet, amelyben a szerződésbontás pillanatában nyitva volt az átigazolási piac.

Dzsudzsák Balázs a csapat Instagramon elérhető keretlistájáról is eltűnt kedd délutánra. A Transfermarkt játékospiaci szakportál pedig klub nélküli, szabadon igazolható játékosként tünteti fel február 3-ai dátummal.

A magyar labdarúgó 35 bajnokin kilenc gólt és 13 gólpasszt jegyzett a csapatnál.

FRISSÍTÉS – szerda 8.00: „A vezetőedző, Jorge da Silva döntése miatt engedtük el Dzsudzsák Balázst – reagált a Nemzeti Sport megkeresésére Halid al-Nakbi, az al-Ittihad Kalba vezetőségi tagja. – Minden labdarúgóról elmondta a véleményét, és úgy ítélte meg, hogy a magyar játékos nem tudta kihozni magából a maximumot, ezért frissítésre van szükség a keretben. Balázs remek játékos, nem véletlenül a magyar válogatott csapatkapitánya, de hátulról a negyedik helyen állunk, a kiesés ellen küzdünk, vagyis az eredmények alapján nem úgy segítette a csapatot, ahogy a szakvezetőnk elvárta tőle.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik