Légiósok: Dzsudzsák nem vált a nyáron, marad a Dinamónál – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.27. 19:45
A SzovSzport értesülései szerint Dzsudzsák Balázs nem vált klubot a nyári átigazolási időszakban. Az orosz újság internetes portálja arról ír, hogy a játékos marad addig, amíg le nem jár a szerződése a Dinamo Moszkvánál – azaz még fél évig.

Dzsudzsák fél évig még Oroszországban futballozik (Fotó: fcdynamo.ru)
Dzsudzsák fél évig még Oroszországban futballozik (Fotó: fcdynamo.ru)
Dzsudzsák fél évig még Oroszországban futballozik (Fotó: fcdynamo.ru)

Az internetes oldal arról ír, hogy a Hertha számára is az lenne az optimális, ha csak fél év múlva igazolná le a szélsőt. Dzsudzsák szerződése ugyanis akkor jár le, így a télen ingyen megszerezhetné a berlini klub, amely nem dúskál a pénzben.

Igaz, Dzsudzsák fizetési igényei a Herthához mérten magasak, de legalább az átigazolásáért ez esetben már nem kellene fizetni.

Dzsudzsák Moszkvában maradását valószínűsítheti az a tény is, hogy a Dinamo a jövőben nehezen tud majd külföldi klasszisokat a klubhoz csábítani, hisz a pénzügyi fair play megszegése miatt 2019-ig kizárták a csapatot az európai kupákból. Így kevésbé lesz vonzó a klub a játékosok számára, Dzsudzsák pedig ez esetben legalább még fél évig a klubot erősítené.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Dinamo vezetőedzője a championat.com-nak adott hosszú interjút a csapat körüli helyzetről. A szakembert Dzsudzsákról is kérdezték.

„Dzsudzsák remek szezont tud maga mögött, tizenhárom gólpasszt adott és hétszer betalált, ez pedig remek ütőkártya a kezünkben. Előbb azonban találkozunk vele, és mindent részletesen átbeszélünk. Nem vonhatunk le következtetéseket azelőtt, hogy megismernénk az álláspontját. Az én olvasatomban három lehetőség van: meghosszabbítja a szerződését, marad az év végéig és ingyen távozik. Vagy most igazol el, ez esetben azonban pénzt kapunk érte" – mondta Csercseszov.

Mint ismert, Dzsudzsák Berlinbe szerződése már hetek óta napirenden van, maga a játékos is elismerte, szívesen szerződne Dárdai Pál csapatához.

Egy héttel ezelőtt azonban a Bild arról írt, hogy elakadt a szélső ügye, ezt követőenvalószínűbb állomáshelynek tűnt a GalatasarayDzsudzsák számára, de török sajtóértesülések szerint a Galata sokallta a szélső árát. Az Európa-ligából kizárt Dinamo ugyanis állítólag tízmillió euróért engedné el most nyáron Dzsudzsákot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik