Légiósok: Dél-Amerikából hívják Futács Márkót – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.28. 10:47
null
Futács Márkó Kolumbiában köthet ki? (Fotó: archív)
Kolumbiai sajtóhírek szerint az Independiente Santa Fe labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot a jelenleg szabadon igazolható Futács Márkóval.

 

Mint ismert, Futács a nyár végén bontott szerződést a horvát Hajduk Splittel, azóta nincs csapata. A súlyos térdsérüléséből már felépült 28 éves csatárt most Dél-Amerikából keresik. A kolumbiai Antena 2+ rádió számolt be arról, hogy az Independiente Santa Fe felvette a kapcsolatot a magyar futballistával.

A Santa Fe egyike a három legeredményesebb kolumbiai klubnak, legutóbb 2016-ban nyert bajnokságot, az elmúlt kiírásban a negyeddöntőben búcsúzott. A beszámoló szerint az együttes már kilenc új játékost szerződtetett az új szezonra, de Guillermo Sanguinetti edző még erősíteni szeretne a támadósorban.

Érdekesség, hogy egyszerre négy légiós szerepelhet egy csapatban Kolumbiában, így Futács érkezése esetén az egyik uruguayi középpályásnak távoznia kellene (Diego Guastavinónak Peruból, Facundo Guichónnak pedig más kolumbiai gárdáktól van ajánlata).

„Mint minden futballista, én is a lehető legerősebb bajnokságban, a legjobb csapatokban szerepelnék, a szakmai kihívás fontos. Nem mellékes, hogy családom van, vagyis olyan helyre költöznénk, ahol nem csak én érzem jól magam, és igen, az anyagi szempontokat is figyelembe kell venni. Van érdeklődés, decemberben kiderül, melyik ajánlat a megfelelő. Nem kellemes szituáció ez, már nagyon szeretnék újra játszani, klubhoz tartozni” – mondta a háromszoros válogatott támadó még november végén a Nemzeti Sportnak.

Futács 2009-ben tagja volt az U20-as világbajnokságon Egyiptomban bronzérmet szerző magyar válogatottnak, futballozott Franciaországban, Németországban, Angliában, majd hazatért és a Diósgyőr játékosa lett. Utána szerepelt a török bajnokságban, mielőtt a Hajduk szerződtette volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik