Légiósok: biztosra veszik Kalmár frankfurti szerződését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 09:49
null
A lipcsei vezetők belátták: Kalmár több játéklehetőséghez jutha, ha kölcsönadnák
Többször beszámoltunk róla, hogy a német másodosztályban listavezető RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt kölcsönbe az ugyancsak a Bundesliga 2.-ben szereplő, a tabellán 14. helyen álló FSV Frankfurthoz kerülhet. A liga-zwei.de már kész tényként kezeli a 20 éves játékos átigazolását.

 

Elsőként a Nemzeti Sport Online adta hírül még január 7-én, hogy Kalmár Zsolt iránt az FSV Frankfurt is érdeklődik, a hétszeres válogatott futballista kölcsönbe távozhat. Később kérdésessé vált, hogy megvalósul-e az átigazolás, mert az RB Leipzig első csapatánál ősszel mellőzött, csak négy bajnokin szereplő támadó középpályás a felkészülési időszakban remekelt, négy gólt szerzett.

A lipcsei vezetők azonban belátták, a játékos érdekeit az szolgálná a legjobban, ha olyan csapathoz kerülne, amelynél a tavaszi szezonban több lehetőséghez juthat, mint a remek őszt produkáló RB Leipzigben. A héten már a német sajtó is arról írt, hogy a klubvezetők elengedhetik a magyar játékost az FSV Frankfurthoz.

A liga-zwei.de mai cikkében már tényként kezeli, hogy Kalmár kölcsönben a másodosztályú frankfurti csapatban folytatja a pályafutását. A cikk kifejti, hogy a támadó középpályás szeretne ott lenni a nyári Európa-bajnokságon, ezért kulcskérdés számára, hogy a tavasszal minél több időt töltsön a pályán. A német forrás szerint az FSV a kölcsönadással együtt vételi opciót is szerezhet Kalmár játékjogára. Az lvz.de viszont állítja, hogy ilyen opció nem kerül bele a kölcsönszerződésbe.

Az NSO frankfurti forrásból úgy értesült, hogy Kalmár rövidesen megérkezik leendő csapatához, és még ma, vagy legkésőbb holnap be is jelenthetik a szerződtetését.

A liga-zwei.de az RB Leipzig másik futballistájáról, az ősszel 17 bajnokin öt gólt szerző svéd csatárról, Emil Forsbergről is ír. A hírek szerint már a Liverpool is érdeklődött a labdarúgó iránt, akinek a kivásárlási árát kilencmillió euróra teszik, ám a vezetőség szeretné megtartani a játékost, és két évvel meghosszabbítaná a 2020-ban lejáró szerződését. A hosszabbítással járó fizetésemeléssel Forsberg lehetne a klub legjobban kereső játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik