Légiósok: betegség és kórház után – Szoboszlai egyre jobb erőben

Vágólapra másolva!
2020.02.17. 15:53
null
Szoboszlai Dominik jó erőben érzi magát – csütörtökön a Frankfurt ellen is pályára léphet az Európa-ligában (Fotó: Török Attila, archív)
A Red Bull Salzburg nyolcszoros magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik csapata idei első két tétmeccsén csereként beállva összesen 36 percet játszott – sérüléséről, betegségéről, jelenlegi állapotáról a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

 

Az előző, rendkívül eredményes esztendő – debütálás az El-ben, a BL-ben és a magyar A-válogatottban, osztrák bajnoki cím – után 2020 kisebb-nagyobb nehézségekkel indult Szoboszlai Dominik számára.

„Sajnos a téli felkészülés elején megsérültem, majd egy gyomorfertőzés miatt néhány napot kórházban is töltöttem, így a felkészülés nagy részében nem tudtam a csapattal készülni – sorolta a hátráltató tényezőket megkeresésünkre a Red Bull Salzburg középpályása. – Jesse Marsch vezetőedző szerencsére fokozatosan egyre több játékidőt ad nekem, hogy visszanyerjem az erőmet. Teljes erőbedobással készülök a csütörtöki El-meccsünkre. Egyre jobb erőben vagyok, rengeteget dolgozom, hogy visszanyerjem az erőnlétemet! Ehhez minden segítséget megkapok. Készen állok a játékra.”

A salzburgiak az idén eddig két tétmeccsen léptek pályára. Szoboszlai az Amstetten ellen 3–0-ra megnyert kupameccsen tíz percre állt be, míg a LASK ellen 3–2-re elveszített hazai bajnoki rangadón a 64. percben lépett pályára. A linziek a pénteki győzelmükkel a tabellán meg is előzték a Red Bullt, de a magyar középpályás elmondta, nem okozott pánikhangulatot csapatánál, hogy kilenc hónapot és 22 veretlen meccset követően kikaptak az osztrák Bundesligában (a múlt hetit megelőzően április 28-án a Wolfsberger AC-tól szenvedtek 2–1-es vereséget).

„Kiélezett a bajnokság, ez mindenkinek jó. Egy vereségből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Rengeteg helyzetünk volt, ha azokat kihasználjuk, máshogy alakul a meccs. Az aktuális helyezésünk nem számít. Erős csapat a LASK, de a rájátszásban kétszer is találkozunk vele, így a bajnoki cím megszerzése a saját kezünkben van. Arról nem beszélve, hogy az alapszakasz után felezik a pontokat és a fél pontokat lefelé kerekítik. Pozitív a hangulat a csapaton belül. Megyünk tovább!”

A fenti „megyünk tovább” azonban egyelőre csak a bajnoki idényre vonatkozik, és nem Szoboszlai hosszú távú jövőjére. A napokban az olasz sajtóban az AC Milannal hozták hírbe.

„Ami az átigazolási pletykákat illeti, abszolút nem foglalkozom velük, a saját feladataim kötnek le, van belőlük elég” – reagált a 19 éves játékos a footballnews24.it cikkére, mely szerint szerepel a neve a milánóiak kiszemeltjei között.

Ami a feladatokra vonatkozik, tisztában van vele, hogy a klubkötelezettségek mellett a válogatottnál is fontos szerep hárulhat rá márciusban, a szófiai, Eb-pótselejtezőnek beillő Nemzetek Ligája-meccsen: Természetesen egyre többet gondol az ember a válogatottra is, de a pótselejtezőig még sok idő van. Nem érzek nyomást, inkább egy hatalmas lehetőséget, amit meg kell ragadnunk.”

A Salzburg csütörtökön az Európa-ligában a Frankfurt vendégeként lép pályára. Kíváncsiak voltunk, mennyire befolyásolhatja az osztrák bajnok játékát az a tény, hogy a télen Dortmundba távozott a csapat norvég gólfelelőse, Erling Haaland.

„Erling kiemelkedő játékos, de a keretünk tele van remek futballistával. Ők bármikor képesek gólokat szerezni, ezért nem számítok nagy változásra. Hvang Hi Csan és Patson Daka is kiváló csatár, ők ketten eddig is sok gólt szereztek, és ez a jövőben is így lesz. Nagyszerű a csapategység, egy-egy játékos kiválása nem jelent plusz terhet” – hangsúlyozta Szoboszlai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik