Légiósok: az edző és a sportigazgató is Sallait dicséri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 16:00
null
(Fotó: Kicker)
A német Kicker szaklap Sallai Rolandot, a Bundesligában szereplő Freiburg labdarúgócsapatának magyar válogatott támadóját méltatta csütörtöki cikkében. A sport1tv.hu pedig szemlézte a cikket.

A 21 esztendős szélsőről Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője, valamint a sportigazgató Klemens Hartenbach beszélt az újságnak.

„Abszolút profi, sikeréhes és tisztában van azzal, hogy ha megtanulja a nyelvet, újabb ajtók nyílnak meg előtte” – vélekedett Streich.

„Nem gondolkozza túl a dolgokat, laza, csak ki akar menni a pályára játszani. Bevállalós srác. Ez élteti a játékunkat” – ezek már Hartenbach szavai arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy Sallai Roland ennyire gyorsan beilleszkedett a Freiburgba.

„Egy új játékosnak természetesen ez egyszerűbb. Le a kalappal előtte, ahogy eddig megoldotta. A védekezése miatt aggódtunk a leginkább. De még ha az adatok alapján nem is csinál mindent helyesen, maximális akaratot mutat, legyen szó a védekezésből támadásba váltásról vagy a letámadásról”.

A Carsten Schröter-Lorenz, a cikk szerzője ennek kapcsán hozzátette, a sportigazgató és a megfigyelői stáb szolgalmazta Sallai megszerzését.

„A sebességével és a dinamikájával, ami miatt gyakran csak szabálytalanság árán lehet megállítani, olyan elemeket hoz be a bal oldalon a Freiburg játékába, amelyek addig hiányoztak belőle.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik