Légiósok: Az Arsenal, az Ajax, a Bayern és a Juve érdeklődött – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 12:00
null
Szoboszlai Dominik több topklub érdeklődéséről is tud (Fotó: Micheller Szilvia)
Szoboszlai Dominik, az osztrák Red Bull Salzburg magyar válogatott labdarúgója a Magyar Nemzetnek elárulta, az Arsenal, az Ajax, a Bayern München és a Juventus is érdeklődött iránta.

 

„Majd meglátjuk, mi nekem a legjobb, 2021-ig szól a szerződésem – válaszolt a 18 esztendős Szoboszlai Dominik a jövőjét firtató kérdésre. – Bejelentkezni még nem jelentkezett be senki, de érdeklődött a Juventus, a Bayern, az Arsenal, az Ajax…”

A tehetséges középpályást arról is megkérdezték, melyiket fogadná el: ha a Bayern Münchentől kapna egy évi 500 ezer eurós ajánlatot, netán ha Arábiából vagy Katarból egy évi 10 millió eurósat?

„Hát persze hogy a Bayernét!” – reagált kacagva Szoboszlai.

Esterházy Mátyás, a labdarúgó menedzsere a Nemzeti Sportnak elmondta, minden ajánlatot és megkeresést megbeszélnek Szoboszlaival.

„A különböző átigazolási hírekről nyíltan és őszintén beszélek Dominikkel. Ő tudja meg először, ha valóban érdeklődnek iránta, ám egyértelmű tervet dolgoztunk ki azzal kapcsolatban, milyen lépcsőfokokat kell még bejárnia. Megtisztelő Európa legnagyobb klubjainak érdeklődése, de az útról az ő kedvükért sem akarunk letérni. A célunk az, hogy amikor elérkezik az ideje, a legerősebb egyesületek érdeklődéséről szakmai alapon beszélhessünk. Ne azért igazoljon másik csapathoz, hogy a kispadon üljön, hanem azért, hogy alapember váljék belőle! Fejlődnie kell, ehhez viszont jelenleg nincs jobb terep a Salzburgnál. A futballban egyik napról a másikra is hatalmasat fordulhat a világ, de jelenleg úgy tervezünk, hogy Dominik a következő idényt is mostani klubjánál tölti.”

A Nemzeti Sport szerdai számában kétoldalas anyagot olvashatnak Szoboszlai Dominikkel – benne: interjú, elemzés, beszélgetés a középpályás edzőivel, túra a Salzburg akadémiáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik