Légiósok: a Pana nem kockáztat Nagy Dominikkal, jöhet a „bomba üzlet”

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 19:19
null
Nagy Dominik és Carlitos (jobbra) ünnepelnek a Legia színeiben (Fotó: to10.gr)
Lapértesülések szerint a Panathinaikosz vezetősége máris érvényesíteni kívánja a Nagy Dominik játékjogára szóló opciós jogát, azaz a magyar válogatott középpályás akár 2023-ig maradhat a görög sztárcsapatnál.

 

A to10.gr című lap arról ír, a Panánál eddig rendkívül elégedettek a klubnál jelenleg kölcsönben szereplő Ghayas Zahid, Anuar, Nagy Dominik trióval, a vezetőedző pedig szíve szerint mind a három játékost véglegesítené is a klubnál. Csakhogy a görögöknek nincs több mint 6 millió eurójuk a nyári átigazolási időszakra. Anuarért 4, Zahidért 1.6 millió eurót kéne „letenni” az anyaklubjuknál. Nagy Dominik esete viszont jóval egyszerűbb, rá csupán 700 ezer eurós opciót tudott kitárgyalni a Panathinaikosz.

Ez az, amivel az újság szerint mihamarabb élni is kívánnak a Panánál. Amint arról már beszámoltunk, a csapatnak május végéig kell(ene) döntenie, szeretné-e megtartani a 24 esztendős labdarúgót. Ha igen, s fizetnek a Legia Warszawának, életbe lép a Nagy Dominikkal kötött különopciójuk, ez egy 2023 nyaráig szóló szerződésről szól, a középpályás pedig évi 300 ezer eurót tehetne zsebre bónuszokkal együtt.

A Trifilara.gr című sportlap korábban úgy jellemezte Nagy ilyen feltételekkel való kölcsönvételét, mint „a téli átigazolások lottó ötöse”, mint igazi „bomba üzlet”.

A to10.gr szerint saját teljesítménye mellett még egy fontos oka lehet Nagy Dominik marasztalásának, ez az ok pedig a spanyol Carlitos személye. A 29 esztendős csatár január végén távozott az al-Vahdától és lett ingyen a Panathinaikosz játékosa, csakhogy a 2019–2020-as idényben már pályára lépett két klubban, így az UEFA szabályai szerint a görögöknél csak nyáron mutatkozhat be. És hogy ő miért fontos? Carlitos a 2018–2019-es idényben Nagy csapattársa volt Varsóban, a támadó ekkor 16 gólt szerzett a lengyel élvonalban, ezek közül ötöt is a magyar középpályás gólpasszából. Ráadásul adott egy asszisztot Nagynak is...

A görögök úgy számolnak, a két futballista korábbi jó játékkapcsolata – és Nagy Dominik nyilatkozata alapján egyébként is jó viszonya – a görög élvonalban is kifizetődő lehet, a 2020–2021-es idényben meghatározó párost alkothatnak majd a Panathinaikosz szerelésében.

Érdekesség, hogy ha az athéni csapat valóban kivásárolja Nagy Dominikot, akkor a 10-szeres válogatott labdarúgóért kevesebbet kell kifizetnie, mint ahogy 2017-ben a Legia tette: a Ferencváros anno 1 millió eurót kapott a játékosért.

A Pana jelenleg a 14 csapatos élvonal negyedik helyén áll. Lemaradása hét pont a még dobogós AEK Athénnal és húsz pont a listavezető Olympiakosszal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik