Légiósok: A Hajdukért játszom, a Hajdukért élek – Futács

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.21. 15:09
null
Futács Márkó kirobbanó formában játszik a Hajduk Splitben (Fotó: hajduk.hr)
Mint arról beszámoltunk, szombaton a Hajduk Split 6–0-ra legyőzte az Inter Zapresicet a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35., utolsó előtti fordulójában. A 27 éves magyar légiós négy gólt szerzett, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistát.

„Úgy gondolom, hogy jobban játszottam a Rijeka ellen. Legalábbis az én szemszögemből nézve. Természetesen most sem ment rosszul a játék, köszönöm a csapattársaimnak, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy négy gólt tudjak szerezni. Nekik ajánlom ezeket a találatokat” – fogalmazott a klub honlapjának Futács.

A támadó jelenleg 16 góllal vezeti a góllövőlistát a 15 találatnál tartó Franko Andrijasevic és Armin Hodzic előtt (ebben a fordulóban Andrijasevic csapata, a listavezető HNK Rijeka vasárnap 19 órától odahaza a Cibaliával játszik, míg Hodzic együttese, a Dinamo Zagreb 17 órától Eszéken lép pályára).

„Nem foglalkozom a gólkirályi címmel. Az a fontos, hogy a csapat nyerjen. Az sem foglalkoztat különösebben, hogy huszonöt éve nem volt Hajduk-játékos a horvát élvonal gólkirálya. Ezért a klubért játszom, ezért a klubért élek. Imádom a közeget, nagyon boldog vagyok itt.”

„Nem gondoltam volna a szezon elején, hogy így sikerülnek a dolgok. Nem volt könnyű, sérülések hátráltattak. A kulcs az volt, hogy lépésről lépésre haladtam. Sokat edzettem, aztán tíz percet játszottam, majd fél órát, és az első gólom is megszületett. Hosszú út vezetett idáig, örülök, hogy itt lehetek.”

Futács eddig háromszor szerepelt a magyar válogatottban, legutóbb 2014. június 7-én, a kazahok elleni felkészülési mérkőzésen játszott a nemzeti csapatban (Pintér Attila volt akkor a szövetségi kapitány). Ha így folytatja, nem kizárt, hogy hamarosan érkezik a meghívó Bernd Storcktól.

„Azon kívül, hogy már tizenhat gólja van, minden tekintetben kiváló, modern csatár. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy jelenleg ő a horvát élvonal legjobb támadója. Ha marad a csapatnál, akár a klub ikonikus játékosává is válhat. Megérdemelné, hogy meghívót kapjon a magyar válogatottba” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Tomislav Cvitan, a horvát Arenasport csatorna kommentátora.

A Hajduk Split a harmadik helyen áll a bajnokságban, előrébb már nem végezhet. Az eszékiek a negyedikek három ponttal lemaradva, de egy meccsel kevesebbet játszottak, ma a Dinamót fogadják. Az, hogy ki végez a dobogó legalsó fokán, az utolsó fordulóban dől el. Ami biztos, az előbb említett mindkét csapat ott lesz az Európa-liga selejtezőjében.

FUTÁCS GÓLJAI:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik