Schafer András bemutatkozása a jelek szerint jól sikerült (Fotó: Genoa CFC Tanopress)

„Nagyon különleges adottságai vannak, azt gondolom, jó vásárt csináltunk vele” – értékelte a Genoa U19-es csapatában bemutatkozó Schäfer András teljesítményét az együttes trénere, Carlo Sabatini.

Az MTK-tól igazolt középpályás végigjátszotta a Torino elleni, 1–1-es döntetlennel végződő találkozót, amelyen nem csupán a Padovánál többek közt a Juventus legendáját, Alessandro Del Pierót is kinevelő Sabatini, hanem a helyi pianetagenoa1893.net szerzőit is meggyőzte teljesítményével.

A lap szerint a magyar középpályás debütálása abszolút pozitív volt. Közel járt a gólszerzéshez, és nemcsak pontos passzokkal, hanem lövéseivel is kitűnt a mezőnyből. A szerző Sabatinire hivatkozva megjegyzi, Schäfer kifejezetten agresszíven, elszántan futballozott, és mindig ott mozgott, ahol a játék zajlott.

Az olaszok úgy látják, a labdarúgónak minden esélye megvan arra, hogy hamarosan a Serie A-s keretben is lehetőséget kapjon a bizonyításra. 

Schäfer január végén írt alá a genovaiaknál, a klub egymillió eurót fizetett a játékjogáért. 

Érkezése óta egy felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, a nem hivatalos találkozón 17–0-ra nyert a Genoa az amatőr Multedo ellen, azon egy gólt és négy asszisztot jegyzett