Légiósok: a DAC ajánlatot tett a Benficának Csoboth Kevinért

Vágólapra másolva!
2019.06.24. 12:23
null
Csoboth Kevin tavaly a Benfica-elnök Luís Filipe Vieira társaságában hosszabbította meg a szerződését, és úgy tűnik, a lisszaboni klub továbbra is ragaszkodik a magyar szélsőhöz (Fotó: archív)<br />
A Nemzeti Sport Online dunaszerdahelyi forrásból úgy értesült, hogy a szlovák élvonalban szereplő DAC ajánlatot tett a Benficának a magyar U-válogatott szélső, Csoboth Kevin játékjogáért.

 

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár nemrég a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, hogy a jövőben szeretnének további magyar játékosokat igazolni. A dunaszerdahelyiek keretében jelenleg négy olyan futballistát találunk – Csóka Dánielt, Kalmár Zsoltot, Vida Kristophert és Vida Mátét – , aki szerepelt már valamelyik korosztályos magyar válogatottban, illetve a dunaszerdahelyiekkel hamarosan szerződést hosszabbító Kalmár Zsolt stabil tagja a felnőttválogatott keretének is. A sor Csoboth Kevinnel folytatódhatna, ugyanis értesüléseink szerint a felvidéki klub ajánlatot tett a Benficának a 19 éves szélsőért, aki tavaly 2021-ig hosszabbított a lisszaboniakkal.

Úgy tudjuk, a Benfica nem fogadta el a DAC kölcsönvételi ajánlatát, de nem szakadt meg a kapcsolat a két klub között, nem zárható ki, hogy a dunaszerdahelyiek újabb ajánlatot tesznek Csobothért. A DAC-ot kerestük az ügyben, ám azt a választ kaptuk, hogy nem tudnak információval szolgálni.

Csoboth a 2018–2019-es idényben bemutatkozhatott az UEFA Ifjúsági Ligában és egy meccsen, csereként beállt a felnőtt portugál másodosztályban is a Benfica B-be. A lisszaboniak második csapatával edz, de bajnokikat főleg saját korosztályában, illetve az U23-as együttesben játszott. Az U19-es bajnokságban 11 mérkőzésen három gólt és hét gólpasszt ért el, illetve ami még az erősségének számított, hogy több 11-est is kiharcolt. A fejlődésén sokat lendíthetne, ha kölcsönbe tudna kerülni egy élvonalbeli klubhoz, pláne ha nemzetközi kupában is szerepelhetne, hiszen a DAC indul az Európa-ligában. Egyébként pedig a Fortuna Ligában ezüstérmes dunaszerdahelyiekről köztudomású, hogy előszeretettel adnak lehetőséget fiatal játékosoknak, 22.3 évvel a DAC átlagéletkora a második legalacsonyabb a szlovák élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik