Lech: Visszalépés lenne a hazatérés - Lovrencsics Gergő

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 13:33
Lovrencsics Gergőnek nagyon jó tavaszt kell produkálnia ahhoz, hogy a lengyel labdarúgó-bajnokságban aranyéremre törő Lech Poznan végleg szerződtesse. Az idény végéig kölcsönjátékosként a lengyel élvonalban futballozó magyar szélső maradni szeretne.

Lovrencsics Gergőnek, a Lech Poznan magyar szélsőjének júniusig van ideje arra, hogy meggyőzze a poznaniakat: megér nekik újabb százezer eurót, hogy végleg megvásárolják a Lombard Pápától. Ha most kellene döntést hozni, egyáltalán nem biztos, hogy megkötnék az üzletet, ugyanis az utóbbi hónapokban visszaesett Lovrencsics játéka – írja a lengyel sportlap, a Przeglad Sportowy.

„Még nem beszélgettem az edzővel a jövőmről – idézi a sportlap Lovrencsicset. – Tudom, minden a tavaszi teljesítményemtől függ. Ha jól játszom, maradhatok. Maradni is akarok, hiszen a hazatérés egy lépést jelentene visszafelé."

A magyar szélső elismerte: a nagy visszhangot kiváltó remek nyári bemutatkozás (gól, gólpasszok) után kissé visszaesett a játéka, de az őszi idény végére, úgy érzi, újra összeszedte magát. Nem jó jel viszont, hogy az eddig lejátszott két tavaszi bajnoki meccsen Lovrencsics összesen 21 percet tölthetett a pályán, és a Przeglad Sportowy megítélése szerint akkor sem volt túl meggyőző.

„Lengyelországban minden nagyon más: a meccsek atmoszférája, a futballisták iránti rajongás. Magyarországon különösebben nem érdekelt senkit, amikor eljöttem, itt viszont sok szurkoló fogadott, fontosnak tartották az érkezésemet" – indokolta tovább maradási szándékát Lovrencsics, aki szerint keményebbek a lengyelországi edzések, mint az itthoniak voltak. Ebben a Lech vezetőedzője is egyetért vele:

„Az első néhány hónap nagyon nehéz volt Gergő számára, hiszen egészen más edzésmódszerekkel szembesült, mint amilyeneket odahaza tapasztalt. Úgy vélem, a velünk végigdolgozott téli felkészülés nyomán sokkal jobban érvényesül majd" – hangzottak Mariusz Rumak biztató szavai.

A tabella második helyén álló Lech vasárnap rangadót vív: Lovrencsicséknek a negyedik helyezett Górnik Zabrze arénájában lesz jelenésük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik